Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων
Καθαριότητα και απολύμανση σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από τον Δήμο Αθηναίων, πριν το πρώτο κουδούνι. Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 (ΓΡ.Τ. ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ / EUROKINISSI)

Εντείνεται η ανησυχία για το επιδημιολογικό αποτύπωμα που εκτιμάται ότι θα αφήσει πίσω του το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Οι ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις καθώς εκφράστηκαν εκτιμήσεις ακόμα και πως «το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ θα μολυνθεί».

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί βρίσκονται σε επιφυλακή γιατί αναμένεται να αυξηθεί η κινητικότητα σε συνδυασμό με την εξάπλωση και επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» που χτυπάει περισσότερο τα παιδιά, εν συγκρίσει με προηγούμενες μεταλλάξεις.

Βέβαια, απολύτως «αναμενόμενο» θεωρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη την αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς όπως ανάφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου θα διενεργηθούν περισσότερα τεστ σε παιδιά και καθηγητές.

«Εφόσον τηρηθούν τα πρωτόκολλα αναμένουμε μείωση μετά τις πρώτες εβδομάδες, ανάλογα και με την πορεία της επιδημίας» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για αλλαγή φιλοσοφίας φέτος όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων.

Διαβάστε επίσηςΑντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων – Ανησυχία από τους ειδικούς για έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά

Βέβαια ποια θα είναι αυτή η διαφορά φιλοσοφίας δεν μας λένε από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ανοίγει τα σχολεία όπως ακριβώς τα έκλεισε, χωρίς δηλαδή κανένα μέτρο προστασίας.  Μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν πως η κυβέρνηση έχει αφήσει και αυτό το καλοκαίρι να περάσει χωρίς να αξιοποιηθεί ο χρόνος για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και διασφάλισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Και ας παραμένουν τα τμήματα των πάνω από 25 μαθητών που υπονομεύουν εκτός από τη μαθησιακή διαδικασία και την άμυνα απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει το εμβόλιο και το τεστ προσωπική υπόθεση, αφού δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ενημέρωση των μαθητών και των οικογενειών τους. Μάλιστα η κ. Παπαευαγγέλου ζήτησε από γονείς να ακολουθήσουν τις οδηγίες πιστά για τη διενέργεια self test.

Η «κανονικότητα» λοιπόν, επανέρχεται, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Βέβαια, σύμφωνα με την καθηγήτρια ακόμη και σε περιβάλλον με εκτεταμένη διασπορά της Μετάλλαξης Δέλτα η χρήση της μάσκας σε συνδυασμό με τακτικούς ελέγχους μπορούν να περιορίζουν κατά 85% τη μετάδοση του κορονοϊού, επικαλούμενη μελέτη που είναι υπό δημοσίευση στην Αμερική.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter