Κορονοϊός: Η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα παρά την ανησυχία – Tον επόμενο μήνα η άρση των περιορισμών

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα παρά την ανησυχία – Tον επόμενο μήνα η άρση των περιορισμών

Παρά το γεγονός πως καθημερινά δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν από κορονοϊό ενώ 359 δίνουν μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να παραμείνουν στη ζωή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για οριστική απελευθέρωση των περιοριστικών μέτρων, προφανώς ανανεώνοντας το «ραντεβού» για το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως φάνηκε από τα λεγόμενα Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, και συγκεκριμένα στις αρχές Μαΐου θα γίνει άρση και των τελευταίων περιορισμών με στόχο ένα… ξέγνοιαστο και «ανέμελο» καλοκαίρι. Μάλιστα, εντός Απριλίου αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την τέταρτη δόση, και όπως παραδέχτηκε ο Θ. Πλεύρης, η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων θα αποτελεί «προσωρινή αναστολή». Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υπάρξει «πλήρης επανεξέταση»…

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη τους καθώς πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι που κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους».

«Στραβά μάτια»

Μεγάλη συνεχίζει να είναι η διασπορά του ιού την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα, ενώ την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι για νέα έκρηξη της πανδημίας. Καθώς η τουριστική σεζόν ξεκινάει, η κυβέρνηση κάνει και πάλι τα στραβά μάτια απέναντι στους δεκάδες θανάτους την ημέρα και στους εκατοντάδες διασωληνωμένους και χαλαρώνει εκ νέου τα μέτρα κατά του κορονοϊού με τον Θάνο Πλεύρη να υποστηρίζει πως όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θα δούμε ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος τόνισε από την πλευρά του ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν ορισμένα μέτρα θα υπάρξει μια νέα έκρηξη της πανδημίας και επισήμανε πως η διασπορά του ιού είναι μεγάλη χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

Παράλληλα, την εκτίμησή της πως η τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό θα χορηγηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εξέφρασε η η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Δείτε επίσης: Υπό τον φόβο νέας έκρηξης της πανδημίας: 72 νεκροί, 6.926 κρούσματα κορονοϊού, 359 διασωληνωμένοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter