Κορονοϊός: Παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα – Νέες εκκλήσεις εν όψει εορτών

Κορονοϊός: Παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα – Νέες εκκλήσεις εν όψει εορτών

Εκκλήσεις για προσοχή εν όψει Χριστουγέννων από τους Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη στην ενημέρωση της Δευτέρας. Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι λοιμωξιολόγοι που κάνουν λόγο για «σχετική σταθεροποίηση της κατάστασης», σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένει επιβαρυμένη η Βόρεια Ελλάδα.

Αρχικά, τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου εκφράζοντας «συγκρατημένη αισιοδοξία» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, σημειώνοντας ότι οι πολίτες ενόψει των εορτών θα πρέπει «να καθορίσουμε τη φούσκα μας», όσον αφορά τα γκρουπ ανθρώπων με τα οποία θα πρέπει να συγχνωτιζόμαστε.

«Αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά του ιού σε σπίτι 150 τ.μ με 20 καλεσμένους», σημείωσε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όσο για τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι: «Στην πρώτη φάση δεν θα εμβολιαστούν έγκυες και παιδιά, ενώ δεν προβλέπεται επίσης να εμβολιαστούν άτομα που έχουν ήδη νοσήσει».

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι ενόψει των Χριστουγέννων, η πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν να μη βρεθούμε με ανθρώπους από άλλα νοικοκυριά, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει ένα καλό και ένα κακό σενάριο. Υπάρχει ένα σενάριο, αναλογικά με την κίνηση της επιδημίας. Παρακολουθούμε και αναλόγως θα κινηθεί η επιτροπή, όσον αφορά τα μέτρα», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής λοιμωξιολογίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter