Κορονοϊός: «Παράθυρο» για νέα μέτρα από Πλεύρη – Τι είπε για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα (Video)

Κορονοϊός: «Παράθυρο» για νέα μέτρα από Πλεύρη – Τι είπε για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα (Video)

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον ο Θάνος Πλεύρης. Όσον αφορά τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, υποστήριξε πως η μελέτη δεν έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε επίσης: Απαξιωτικός για τη μελέτη Τσιόδρα «που δεν είχα παραλάβει» ο Μητσοτάκης (Video)

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως: «Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυριαρχεί η Δέλτα, είμαστε σε ύφεση, μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες, και θα επέλθει μείωση και στους θανάτους. Από την άλλη, πράγματι, η Όμικρον μας προβληματίζει για αυτό υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα ως προς τους ταξιδιώτες γιατί ο βασικός μας στόχος είναι η επικράτηση της Όμικρον – που θα γίνει και στη χώρα μας – να καθυστερήσει ώστε να έχουμε κερδίσει τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, και να έχουμε και περισσότερα δεδομένα».

Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Μετάλλαξη «Όμικρον»: Συναγερμός για 5ο κύμα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων (Video)

Σχετικά με το αν έχει εκπονηθεί κάποιο έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ισχυρίστηκε: «Το έκτακτο σχέδιο είναι να καθυστερήσει η Όμικρον, να έχουμε περισσότερα δεδομένα, και θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται να πάρουμε. Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown. Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε. Η βασική αρχή είναι να έχουμε πολλούς εμβολιασμούς. Η Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα στα σκεπτικά όλων των χωρών».

«Δεν προκύπτει ότι θα αλλάζαμε κάποια πράγματα»

Μιλώντας για τον πολιτικό «σεισμό» που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα και κατά πόσο η κυβέρνηση είχε γνώση της, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως: «Η μελέτη αυτή δεν έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, και στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει επίσημη κατάθεσή της. Αν έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε οποιοδήποτε επίπεδο, αυτός που το είπε να πει με ποιον έχει γίνει».

«Δεν προκύπτει ότι θα αλλάζαμε κάποια πράγματα. Η μελέτη αναφέρει ότι αν είναι πάνω από 400 διασωληνωμένοι υπάρχει αυτόματα μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Άρα το ζητούμενο είναι να μη φτάνει κάποιος στη ΜΕΘ. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είχαν αυτή τη στόχευση. Επίσης προκύπτει ότι όσοι βρισκόταν εκτός ΜΕΘ είχαν μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας, για αυτό αυξήσαμε τις κλίνες ΜΕΘ από τις 550 στις 1300. Δεν μπορούσαμε να τις αυξήσουμε παραπάνω, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι συγκεκριμένο. Το τρίτο είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς, που έχει κάνει η κυβέρνηση ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση και με την υποχρεωτικότητα», υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter