Κορονoϊός: Ποια σχολεία κλείνουν προληπτικά με υπουργική εντολή – Ακυρώνονται όλες οι εκδρομές

Κορονoϊός: Ποια σχολεία κλείνουν προληπτικά με υπουργική εντολή – Ακυρώνονται όλες οι εκδρομές

Μετά το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονoϊού στην Ελλάδα, όπου πρόκειται για μια 36χρνη καθηγήτρια που έκανε ιδιαίτερα σε μαθητές, το υπουργείο Υγείας και Παιδείας ενισχύει τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα αναστέλλονται όλες οι εκδρομές σχολείων στο εξωτερικό όπως ανακοινώθηκε στην σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας και επιστημονικό συνεργάτη του ΕΟΔΥ, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. 

«Με την εισήγηση ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών σε όλες τις εκδρομές του εξωτερικού, λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών, επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι συνεχίζεται η επίπονη διαδικασία της ιχνηλάτισης τόσο για το τέταρτο κρούσμα όσο και για τα προηγούμενα. Επίσης ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να ανασταλούν άλλες μαζικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα. 

«Δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης μετάδοσης του ιού στην κοινότητα στην Ελλάδα. Ο λόγος που ανεστάλη το καρναβάλι, είναι επιδημιολογικός, έχει να κάνει με τη συνάθροιση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και την πιθανότητα διασποράς στην επικράτεια περιστατικών μεταδόσεως της νόσου. Παρά το γεγονός ότι παγκοσμίως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν άτομα με συγκεκριμένο επιδημιολογικό ιστορικό έκθεσης ή ταξίδι στη συγκεκριμένη περιοχή, η επιδημία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες και παρουσιάζονται όλο και περισσότερο φαινόμενα μετάδοσης στην κοινότητα, όπου δεν υπάρχει σαφής πηγή προέλευσης», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας

Ο κ. Κικίλας μετά την ενημέρωση που έκανε σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες, προχώρησε στην προγραμματισμένη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία νωρίτερα αποφάσισε να μην λειτουργήσουν για προληπτικούς λόγους τα παρακάτω σχολεία :

4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter