Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις από Παγώνη – Σαρηγιάννη: Κορύφωση στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα (Video)

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι ειδικοί για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που προκαλούν πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως άρχισαν να αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και συνέχισε: «Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι» ενώ από την πλευρά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε πως η κορύφωση υπολογίζεται στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, προέβλεψε πως τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000 και συνέχισε λέγοντας πως θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας. Όπως επισήμανε: «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου».

Όπως είπε, θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος ενώ πρότεινε λήψη ορισμένων μέτρων όπως επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός», πρόσθεσε.

«Καμπανάκι» και από την Παγώνη

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επίσης στον ΣΚΑΪ, είπε: «Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια non-covid αρχίσαμε να τα κάνουμε covid. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών covid. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι».

«Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές», είπε.