Κορονοϊός: Τρεις νεκροί και 38 νέα κρούσματα, συνολικά 228 – Τσιόδρας: Με ανησυχούν τα “ορφανά” περιστατικά

Κορονοϊός: Τρεις νεκροί και 38 νέα κρούσματα, συνολικά 228  – Τσιόδρας: Με ανησυχούν τα “ορφανά” περιστατικά

Να λειτουργούμε όλοι σαν να έχουν ήδη τον ιό ώστε να προσπαθούν να προστατέψουν όλους τους άλλους είπε ο κ Τσιόδρας αναφερόμενος στο πολύ σημαντικό θέμα της ατομικής ευθύνης ώστε να μην φτάσουμε στην κατάσταση της Ιταλίας ενώ αναφέρθηκε και στο πειραματικό φάρμακο που δίνεται ήδη σε κάποιους ασθενείς .

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι αυτή την στιγμή η Ελλάδα συνολικά μετράει 228 κρούσματα δηλαδή 38 νέα σε σχέση με χθες. Συνολικά 22 κρούσματα είναι ορφανά δηλαδή άγνωστης προέλευσης, τα 57 νοσηλεύονται και 5 είναι διασωληνωμένα. Τέλος να σημειωθεί ότι 8 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Από το σύνολο των νοσηλευθέντων το 51% είναι ηλικίας άνω των 65 ετών με τα περισσότερα κρούσματα να βρίσκονται στην Αθήνα ενώ συνολικά έχουν ελεχθεί 3400 δείγματα .

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας σήμερα θεσπίστηκαν αυστηρά εργαστηριακά κριτήρια για τον έλεγχο των πολιτών στα νοσοκομεία ο οποίος θα γίνεται για ασθενείς που θα εμφανίζουν πνευμονία ή για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος σε δημόσια νοσοκομεία σε ασυμπτωματικούς πολίτες ή πολίτες με ήπια συμπτώματα της ίωσης οι οποίοι πρέπει να παραμένουν σπίτι τους.

Η πολυκοσμία η οποία σημειώθηκε σήμερα στα σούπερ μάρκετ αλλά και σε άλλα σημεία ευνοούν την διασπορά του ιού είπε ο κ Τσιόδρας και αναφέρθηκε σε μέτρα που πρόκειται να ληφθούν σε σχέση με την λειτουργία των super market, όπως η διεύρυνση του ωραρίου.

Σχετικά με την αιμοδοσία και τις σημαντικές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος που παρατηρούνται λόγο του κορονοϊού, ο κ Τσιόδρας ανέφερε ότι θεωρητικά μόνο υπάρχει αυτή η πιθανότητα μετάδοσης του ιού από την αιμοδοσία και θα πρέπει να λαμβάνονται ειδικά μέτρα από τις αιμοδοσίες ώστε να μην υπάρχει έλλειψη αίματος και επεσήμανε ότι θα προβληθούν ειδικές διαδικασίες ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία αιμοδοσίας.

Σχετικά με το πειραματικό φάρμακο ο κ Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει ειδική διαδικασία που έχει προβλεφθεί και στη χώρα μας για πειραματικό φάρμακο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε σοβαρά ασθενείς στη Κίνα και στην Αμερική και σε άλλες χώρες όπως είπε ο κ Τσιόδρας “έγινε μια δημοσίευση από την Αμερική η οποία αφορούσε το φάρμακο και η οποία δεν έδειξε ότι ήταν καταλύτης στην αντιμετώπιση των αρρώστων .Ακολουθούμε τις διεθνής οδηγίες στη χορήγηση τέτοιων φαρμάκων “.

Τρεις νεκροί

Το πρωί του Σαββάτου κατέληξε ο 67χρονος Ζακυνθινός που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του νησιού. Ο 67χρονος είχε εισαχθεί την Πέμπτη στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα και νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα απομόνωσης διασωληνωμένος. Πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Λίγο νωρίτερα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας , 90χρονος μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (12/3) είχαμε τον πρώτο νεκρό, καθώς έχασε τη μάχη ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με κορονοϊό μετά την επιστροφή του από ταξίδι στους Άγιους Τόπους και την Αίγυπτο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter