Κορυφαία διάκριση από τον Euro NCAP για το νέο Renault Clio

Βαθμολογία 5 αστεριών εξασφάλισε στις δοκιμές του Euro NCAP το νέο Renault Clio, με τη διάκριση αυτή να οφείλεται στην αυξημένη παθητική ασφάλεια του οχήματος, αλλά και στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει.

Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και επωφελείται από τη βελτιστοποιημένη δομή του αμαξώματος, τα καθίσματα και τις ζώνες ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη σε όλους τους επιβάτες, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη θέση τους στο αυτοκίνητο, με πυροτεχνικούς προεντατήρες και περιοριστές φορτίου.

Η Renault υποστηρίζει την τεχνολογία Fix4sure για το σύστημα συγκράτησης των επιβατών, ενώ αξίζει να τονιστεί πως είναι συμβατό με μια ποικιλία παιδικών καθισμάτων, όπως είναι αυτά που ανήκουν στα συστήματα isofix και I-size. Επίσης, το αυτοκίνητο ξεχώρισε για την προστασία που παρέχει στα κεφάλια των πίσω επιβαινόντων σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Τα συστήματα που ανεβάζουν τον πήχη ασφαλείας στο όχημα αποτελείται από έξι αερόσακους, ABS με emergency brake assistance, κάμερα και ραντάρ (lane assist, traffic sign recognition με speed limit alert, distance warning, emergency braking), cruise control/περιοριστή ταχύτητας και χαρακτηριστικό ήχο για την αποσύνδεση της ζώνης ασφαλείας από την ειδική εσοχή (εμπρός και πίσω).

Το ενεργό σύστημα emergency brake με αναγνώριση πεζών, δικυκλιστών και άλλων οχημάτων διακρίθηκε και αυτό, ενώ το νέο Clio θα διαθέτει το σύστημα Highway και Traffic Jam Companion, που αποτελεί το πρώτο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση.

Πηγή: Renault

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.