Κως: Παρέμβαση του Πολωνού πρωθυπουργού για την 27χρονη: «Θα ζητήσουμε η Ελλάδα να μας παραδώσει τον ύποπτο»

Κως: Παρέμβαση του Πολωνού πρωθυπουργού για την 27χρονη: «Θα ζητήσουμε η Ελλάδα να μας παραδώσει τον ύποπτο»

Να εκδοθεί στην Πολωνία ο 32χρονος ύποπτος για τη γυναικοκτονία της 27χρονης Αναστάζια, που εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στην Κω, ζητά με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Με ανάρτησή του στο Twitter τονίζει πως: «ο δράστης να σταθεί ενώπιον του πολωνικού δικαστηρίου και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή».

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Κως: Χωρίς SIM εντοπίστηκε το κινητό της Αναστάζια – Στο νησί η μητέρα της με ομάδα ντετέκτιβ

Στη Ρόδο η σορός της άτυχης κοπέλας

Στη Ρόδο επίσης πρόκειται να μεταφερθεί και η σορός της, προκειμένου να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή από τον ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και του κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί, ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς και από ποιον ή από ποιους βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη 27χρονη Αναστάζια.

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» λαμβάνονται καταθέσεις εξ αρχής από όλα τα άτομα με τα οποία είχε σχέσεις, συναντήσεις και συναναστροφή η 27χρονη, ελέγχονται εξονυχιστικά όλες οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής που κινήθηκε αλλά και της περιοχής που βρέθηκε η σορός της. Έτσι εκ νέου κλήθηκε να καταθέσει ο σύντροφος της Αναστάζια και θα ακολουθήσουν και άλλα άτομα που πιθανόν να είχαν καταθέσει και πριν τον εντοπισμό της σορού της 27χρονης.

Επίσης καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να έχουν τόσο τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα προκύψει.

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, σήμερα το μεσημέρι η σορός της άτυχης αλλοδαπής κοπέλας, επρόκειτο να μεταφερθεί με πλοίο της γραμμής από την Κω στη Ρόδο, όπου και θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή, η οποία και θα δώσει αρκετές «απαντήσεις» στα ερωτήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τα αίτια και τον τρόπο θανάτου της.

Στο μεταξύ σήμερα πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή της Κω, ο 32χρονος αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές ο οποίος συνελήφθη και κρατείται κατηγορούμενος για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια.

Ο αλλοδαπός που μέχρι τώρα δεν έχει πει κάτι αλλά αντίθετα αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Ζαφείρη Δρόσο, μόνο για την κατηγορία της αρπαγής, καθώς οτιδήποτε άλλο αφορά την υπόθεση θανάτου της άτυχης κοπέλας, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», η μητέρα της 27χρονης από την Πολωνία που βρίσκεται στην Κω μαζί με ιδιωτικό ερευνητή αναζητώντας την αλήθεια για το τι έχει συμβεί στο παιδί της, σήμερα εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή Κω όπου και έδωσε κατάθεση.

Η 27χρονη Πολωνή εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα λίγο πριν τις επτά, της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023 στην περιοχή Αλυκές. Τη σορό εντόπισε εθελόντρια που έπαιρνε μέρος στις έρευνες μετά την εξαφάνιση, ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κρατείται από την αστυνομία. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας ήταν ανάμεσα σε χόρτα. Εθελόντρια που έπαιρνε μέρος στις έρευνες είδε πρώτη τις σκληρές εικόνες στο σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία. Όλα δείχνουν πως η 27χρονη δολοφονήθηκε και μένει να διαπιστωθεί πώς και από ποιους. Η σκέψη για έγκλημα βρισκόταν στο μυαλό των αστυνομικών που τρέχουν τις έρευνες από την πρώτη στιγμή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter