Κόβεται από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών αντιδήμαρχος που δεν μπόρεσε να «δικαιολογήσει» σχεδόν 800.000 ευρώ

Κόβεται από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών αντιδήμαρχος που δεν μπόρεσε να «δικαιολογήσει» σχεδόν 800.000 ευρώ

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι αντιδήμαρχος μεγάλου δήμου της χώρας ελέγχεται για κακουργήματα με βάση πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, που εδώ και αρκετές μέρες (πριν την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών) έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μάλιστα η εξέλιξη αυτή, του στερεί καθώς φαίνεται τη δυνατότητα να διεκδικήσει ρόλο στη κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς ο αυτοδιοικητικός παράγοντας προοριζόταν για υποψήφιος βουλευτής, όμως από ότι φαίνεται έχει ήδη κοπεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος με το οποίο ενδιαφερόταν να πολιτευθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, η έρευνα της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, υπό τον επικεφαλής της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ, Χαρ. Βουρλιώτη, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και το σχετικό πόρισμα εντόπισε πως στα δηλωθέντα εισοδήματα του αντιδημάρχου εντοπίστηκε αδυναμία δικαιολόγησης ποσού περί τις 800.000 ευρώ.

Με λίγα λόγια ο εκλεγμένος αυτοδιοικητικός, δεν κατάφερε να αιτιολογήσει το πόθεν,την προέλευση δηλαδή αυτού του πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού που προέκυψε στα εισόδημά του στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Αμέσως μετά τη σύνταξη του πορίσματος της Αρχής, αυτό διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τους ελεγκτές να περιγράφουν τυχόν διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Η διαδικασία από δω και στο εξής θα κινηθεί από την Εισαγγελία που με βάση το πόρισμα της Αρχής θα πραγματοποιήσει έρευνα για να διαπιστώσει την τυχόν διάπραξη των αδικημάτων και πιθανότατα θα καλέσει σε εξηγήσεις και τον αντιδήμαρχο. Ακολούθως η εισαγγελία θα αποφασίσει για την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης.

Πηγή: dikastiko.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter