«Κούφιοι» πανηγυρισμοί Μητσοτάκη με ανεδαφικές υποσχέσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις (Video)

«Κούφιοι» πανηγυρισμοί Μητσοτάκη με ανεδαφικές υποσχέσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις (Video)

Ένα ακόμη μήνυμα γεμάτο «φτιασιδώματα» για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία -και όχι μόνο- από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία των Βρυξελλών, κάνοντας λόγο για βελτίωση των συνθηκών, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαιές επιχειρήσεις παλεύουν καθημερινά να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες με τον πληθωρισμό σταθερά σε διψήφιο επίπεδο και τους λογαριασμούς στην ενέργεια να προκαλούν… ηλεκτροσόκ.

Πρόκειται για ένα μήνυμα γεμάτο ανεδαφικές εξαγγελίες και προκλήσεις, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί, εν μέσω αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, να στρέψει την ατζέντα, δίνοντας… κούφιες υποσχέσεις για το μέλλον, ποντάροντας επίσης στην πόλωση, ελέω αναφορών για το προσφυγικό αλλά και τη Marfin, σε μια προσπάθεια να «συσπειρώσει» τη δεξαμενή ψηφοφόρων του, μη λησμονώντας επίσης να επιτεθεί στην αντιπολίτευση και να παρουσιάσει ως… δική του επιτυχία την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ευθαρσώς ότι η «Ελλάδα σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα, εμφανίζει υψηλή ανάπτυξη και μεγάλη πτώση της ανεργίας» κι ενώ «πλανάται» στον αέρα το κλείσιμο και το ξεπούλημα μεγάλων παραγωγικών μονάδων όπως η ΛΑΡΚΟ, απειλώντας τη βιωσιμότητα χιλιάδων οικογενειών, με τον πρωθυπουργό να συνεχίζει το αφήγημα της «ωραιοποίησης» καταστάσεων, παραθέτοντας στο μήνυμά του ένα «ποτ-πουρί» κυβερνητικών… «επιτυχιών».

Ο ίδιος δεν δίστασε μάλιστα να «μπλέξει» και τα γεγονότα στον Έβρο, μιλώντας για «μεταναστευτικές εισβολές», τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα γεγονότα της Marfin, την ελληνική διπλωματία που «ενισχύθηκε με δυναμικές πρωτοβουλίες» αλλά και τις επενδύσεις, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «μετέτρεψε τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο με εκατοντάδες μεγάλα και μικρά έργα», διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Φύκια για μεταξωτές κορδέλες η φιέστα Μητσοτάκη για Next.e.Go – Στη Βόρεια Μακεδονία τελικά η γερμανική επένδυση

Παράλληλα, προχώρησε σε νέα αναφορά περί «brain drain», σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να ξαναζήσει η χώρα μια τέτοια κατάσταση, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες προσπαθούν να βρουν δίοδο επιβίωσης μακριά από την Ελλάδα. «Για να μην ξαναζήσουμε το brain drain των νέων, οι γυναίκες να ζουν και να εργάζονται με ασφάλεια και ισοτιμία, τα άτομα με αναπηρία και κάθε αδύναμος να νιώθουν τη φροντίδα του κράτους, σε μία χώρα κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και καλά αμειβόμενης εργασίας, ανοιχτής Παιδείας και αξιοπρεπούς Υγείας. Το μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε μήνυμα με έντονο… προεκλογικό άρωμα.

«Σήμερα η κυβέρνηση, πριν ακόμη κλείσει η πρώτη της τετραετία, γράφει τους τίτλους τέλους σε μία πολυετή δοκιμασία. Ας τους μετατρέψουμε, λοιπόν, σε πρόλογο μιας νέας συναρπαστικής διαδρομής. Με πρώτο σταθμό την ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και σταθερή πυξίδα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα οικοδομήσει την ισχυρή, σύγχρονη και αυτοδύναμη Ελλάδα. Με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια», τόνισε κλείνοντας το μήνυμα του με… ιδιαίτερα ποιητική διάθεση ο πρωθυπουργός…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter