Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Είστε βαθιά γελασμένος αν νομίζετε πως θα ξεφύγετε των ευθυνών σας»

Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Είστε βαθιά γελασμένος αν νομίζετε πως θα ξεφύγετε των ευθυνών σας»

Προσωπικές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αν νομίζετε ότι θα καταφέρετε να ξεφύγετε για το σκάνδαλο των υποκλοπών είστε βαθιά γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση πολιτικών αρχηγών για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για ένα πολυπλόκαμο πλέγμα με το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες και κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.

«Είστε βαθιά γελασμένος αν νομίζετε ότι με υποκριτικές συγγνώμες, τις παραιτήσεις συνεργατών σας και έωλα επιχειρήματα περί επιχειρησιακής αστοχίας θα απαλλαγείτε από τις προσωπικές σας ευθύνες» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας και διερωτήθηκε: «Ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός που έχει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ μπορεί τόσο εύκολα να λέει ‘δεν ήξερα, δεν άκουσα’».

«Πόσο ακόμη θα γελοιοποιείστε με το να λέτε κάτι τη μια μέρα και να το αναιρείτε την επόμενη;» συνέχισε, προσθέτοντας πως «δεν αποτελεί επιμέρους επιχειρησιακή αστοχία αυτό το πλαίσιο που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των λαϊκών δικαιωμάτων».

Σε ότι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την εξεταστική, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι συμπεριλαμβάνονται και οι υποθέσεις παρακολούθησης δημοσιογράφων αλλά και οι συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ αλλά και οι περιπτώσεις για τα κακόβουλα λογισμικά.

Τέλος, όσον αφορά την πρόταση της ΝΔ για έρευνα σε βάθος δεκαετίας ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η ΝΔ στρίβειν δια του αρραβώνος», για να βγει από τη θέση του υπόλογου και κατέληξε λέγοντας: «Στο ερώτημα ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες η απάντηση έχει δοθεί από το λαϊκό κίνημα. Η απάντηση είναι ο ίδιος ο λαός που θα προστατέψει δικαιώματα και ελευθερίες , θα προστατευθεί από το χαφιεδισμό.»

Διαβάστε επίσης:

Ανένδοτος Τσίπρα κατά του «κατηγορούμενου» Μητσοτάκη: «Εσείς δώσατε εντολή να ακούνε τον Ανδρουλάκη»

Βουλή – Μητσοτάκης για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Διαστροφή της πραγματικότητας για κάλυψη των ευθυνών του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter