Κουτσούμπας στη Βουλή: «Οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν στην πράξη το αντεργατικό νομοσχέδιο»

Κουτσούμπας στη Βουλή: «Οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν στην πράξη το αντεργατικό νομοσχέδιο»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ EUROKINISSI

«Το νομοσχέδιο είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου, προβλέποντας πως οι εργαζόμενοι θα το ακυρώσουν στην πράξη.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε πως το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας θα καταργήσει τον πυρήνα του οκτάωρου και θα εκτοξεύσει την αδήλωτη εργασία, ενώ κατηγόρησε τη συμπολίτευση πως επιβάλλει νέα χαράτσια και φόρους στον λαό, δημιουργώντας νέα πεδία κερδοσκοπίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων.

«Αφήστε τα κουλά ότι δήθεν προστατεύετε την εργασία. Αυτούς που προστατεύετε είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι» συμπέρανε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία και αναρωτήθηκε: «Σε ποια λαϊκή οικογένεια θέλουν και οι δυο εργαζόμενοι να δουλεύουν 13 ώρες χωρίς μια στάλα χρόνο για λίγη ξεκούραση;». Μάλιστα, ρώτησε τους βουλευτές της ΝΔ: «Εσείς θα διαβάζετε τα παιδιά τους;».

Κλείνοντας, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. «Δρομολογούνται επικίνδυνες εξελίξεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» εκτίμησε ο γ.γ. του ΚΚΕ με φόντο τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter