Κουτσούμπας στη Βουλή: «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Κουτσούμπας στη Βουλή: «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών».

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε πως το κόμμα χρωστά την πρωτοβουλία για την Εξεταστική Επιτροπή σε σχέση με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα θύματα και στους συγγενείς των νεκρών, όπως επίσης στους εργαζόμενους που πρέπει να φτάνουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία Τέμπη: LIVE η συζήτηση στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Τόνισε πως στο στόχαστρο θα τεθεί η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της σύμβασης 717, αλλά και τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών.

Σε σχέση με το γιατί υπερψηφίζει την πρόταση του ΚΚΕ η ΝΔ, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως η πλειοψηφία ξέρει ότι μπορεί η πρόταση του να περάσει και χωρίς τις δικές της ψήφους. «Κάνει την ανάγκη φιλοτιμία» σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ υπενθύμισε τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη.

Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ πως γίνεται συνήγορος της ΝΔ μέσω της άρνησής του να υπερψηφίσει την πρόταση για Εξεταστική, ενώ για την αλλαγή στάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ενδιαφέρεται μόνο για μικροκομματικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για το έγκλημα στη Βουλή: Ένταση με το… καλημέρα μεταξύ ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Μαρτυρία-κλειδί για ΕΡΓΟΣΕ: Τρεις καταθέσεις της επιθεωρήτριας που… επαύθη από την έρευνα αφού είχε εντοπίσει παρατυπίες

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση για Προανακριτική κατατεθεί από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταλήγοντας με τη δέσμευση ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει το θέμα ψηλά στην ατζέντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter