Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης και του φασισμού

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης και του φασισμού

Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στο Γοργοπόταμο σήμερα γιορτάζοντας την 76η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που έκανε η ΠΕΑΕΑ και το ΚΚΕ, ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχε οργανωθεί ο επίσημος γιορτασμός.

Παρά το τσουχτερό κρύο καθώς η θερμοκρασία ήταν χαμηλή, οι συγκεντρωμένοι απ’ όλη την Ελλάδα παρέμειναν από νωρίς το πρωί δίδοντας ξεχωριστό τόνο στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Έχουν ευθύνες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ. Ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης, στο μύλο του φασισμού» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που ήταν παρών στις εκδηλώσεις και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν καθημερινά ενάντια στον φασισμό, με πράξεις και όχι με λόγια. Υπάρχουν, όμως, τεράστιες ευθύνες, τόσο σε αυτούς που σιγοντάρουν όλες αυτές τις ομάδες μέσα στο μαθητικό κίνημα, προκειμένου να ψαρέψουν στα θολά νερά του φασισμού, όσο και σ’ εκείνες τις δυνάμεις που μεγιστοποιούν το ζήτημα των δράσεων αυτών των ομάδων μες στους μαθητές, μόνο και μόνο για να στήσουν τον νέο κάλπικο δικομματικό καβγά».

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ο Θανάσης Παφίλης ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τόσο τα ιστορικά γεγονότα όσο και την προβολή τους στις σημερινές συνθήκες.

«Ο Γοργοπόταμος δεν χωρά, δεν μπορεί να χωρέσει στα αστικά “καλούπια” της Ιστορίας. Έδειξε τη δύναμη της λαϊκής πάλης, την ώρα που οι αστοί και οι σύμμαχοί τους καλούσαν το λαό σε αδράνεια απέναντι στους κατακτητές. Σηματοδοτεί το ανυπόταχτο πνεύμα της αντίστασης και της αντεπίθεσης του λαού μας κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς εκείνης της εποχής, κόντρα στο φασισμό, που αποτελεί δημιούργημα, γέννημα των μονοπωλίων και επιλογή της αστικής τάξης…» σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ευθέως ότι καπηλεύεται το λαϊκό απελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ και ότι «πασχίζει να τον εντάξει στους δικούς της σκοπούς και επιδιώξεις, στη δική της στρατηγική για την καπιταλιστική ανάπτυξη, προβάλλοντας αυτή τη στρατηγική ως απελευθέρωση του λαού από τα βάσανα που και η ίδια, όπως και οι άλλες κυβερνήσεις, τον φορτώνει. Πασχίζει να οικειοποιηθεί τις αξίες και τα ιδανικά της Αντίστασης, όταν έχει σκλαβώσει τους ανθρώπους του μόχθου στην πιο βάρβαρη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία» όπως είπε.

Αναφερόμενος στον επίσημο γιορτασμό, τόνισε πως «είναι φιέστες που διαστρεβλώνουν στις λαϊκές συνειδήσεις τη σημασία της απελευθερωτικής πάλης για το λαό στο σήμερα, στην τωρινή ταξική πάλη, ενώ θέλουν να συγκαλύψουν την ταξική υπέρ του κεφαλαίου κυβερνητική πολιτική. Είναι και αυτός ένας κρίκος στην αλυσίδα της βρώμικης δουλειάς της κυβέρνησης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με την προσπάθεια χειραγώγησης των εργαζομένων, ενσωμάτωσης τους στο σύστημα, την αποτροπή από την ταξική πάλη».

Η εκδήλωση άνοιξε με αντάρτικα τραγούδια από τη χορωδία του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Γρηγόρη Τουγλίδη, Α’ αντιπρόεδρο της ΠΕΑΕΑ και της Δήμητρας Τούντα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ ενώ ακολούθησε η απαγγελία ποιήματος από τον πρώην πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ Βασίλη Φυτσιλή.

Μετά την ομιλία του Θ. Παφίλη, ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνων, από τον Δ. Κουτσούμπα εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Φ. Ιακωβίδη, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, την ΠΕΑΕΑ και άλλους φορείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter