Κούβα: Επανεκλογή του Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ στην προεδρία της χώρας

Κούβα: Επανεκλογή του Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ στην προεδρία της χώρας

Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, 62 ετών, επανεξελέγη την Τετάρτη πρόεδρος της Κούβας. Ο ηλεκτρονικός μηχανικός, ως μοναδικός υποψήφιος, έλαβε το 97,66% των 470 ψήφων του κοινοβουλίου της Κούβας. Τον ψήφισαν 459 από τα 462 παρόντα μέλη της κουβανικής εθνικής αντιπροσωπείας.

Ο Α΄ γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας κάλεσε στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του την κυβέρνησή του να «επιλύσει τα προβλήματα της αναποτελεσματικότητας» στη χώρα, ώστε να «αυξηθεί η προσφορά αγαθών και υπηρεσιών και να ελεγχθεί ο πληθωρισμός».

Καταδίκασε ακόμη τη «γραφειοκρατία», την «αδιαφορία» και την «απαράδεκτη διαφθορά» που αποτελούν «τροχοπέδη στην πρόοδο της χώρας», την ώρα που η νήσος έχει βρεθεί μπροστά σε «βαθιές δυσκολίες».

«Ανακηρύσσω τον Μιγκέλ Μάριο Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωνε λίγο νωρίτερα ο Εστέμπαν Λάσο, ο πρόεδρος του κουβανικού κοινοβουλίου, υπό το βλέμμα του Ραούλ Κάστρο, 92 ετών.

Με την παραδοσιακή του χακί στολή, ο τελευταίος συνεχάρη τον επανεκλεγέντα πρόεδρο σφίγγοντάς του τα χέρια.

Στην κοινοβουλευτική διαδικασία, επανεξελέγη επίσης ο αντιπρόεδρος Σαλβαδόρ Βαλδές Μέσα, 77 ετών. Το κοινοβούλιο επανεξέλεξε ακόμα τον πρόεδρό του Εστέμπαν Λάσο και την αντιπρόεδρό του Άνα Μαρία Μαρί Ματσάδο.

Ο κ. Ντίας-Κανέλ ανέλαβε την ηγεσία στη χώρα μετά τους αδελφούς Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο, που βρέθηκαν στην κεφαλή του κράτους μετά τον θρίαμβο της κουβανικής επανάστασης το 1959 και την ανατροπή της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter