Κραδασμοί στη γαλάζια πολυκατοικία – Εκνευρισμός στο Μαξίμου από την ηγετική εμφάνιση Δένδια

Κραδασμοί στη γαλάζια πολυκατοικία – Εκνευρισμός στο Μαξίμου από την ηγετική εμφάνιση Δένδια

Αντιδράσεις της ακραίας δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ από την διαγραφή Μπογδάνου – Στην κατεύθυνση ακροδεξιού κόμματος κινείται ο Κώστας Μπογδάνος

Κραδασμούς στην κεντροδεξιά πολυκατοικία προκαλεί η αναγκαστική διαγραφή Μπογδάνου μετά από την αρχηγική παρέμβαση Δένδια στην Βουλή.

Το βράδυ της Τρίτης ο Κώστας Κυρανάκης ο οποίος ήταν σε συναντίληψη και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες σε συνεννόηση με τον Κώστα Μπογδάνο για τις επόμενες κινήσεις τους -πριν την διαγραφή-, σε παρέμβασή του είπε ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαγραφή Μπογδάνου. Σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ ουσιαστικά στράφηκε τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που διέγραψε τον Κώστα Μπογδάνο όσο και κυρίως κατά του Νίκου Δένδια. «Εγώ δεν υποδύομαι τον πρόεδρο», εννοώντας σαφώς την αρχηγική τοποθέτηση του κ. Δένδια στην Βουλή που εξώθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κινηθεί προς την διαγραφή του κ. Μπογδάνου. Η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ νιώθει θιγμένη και αποδυναμωμένη μετά την διαγραφή του συναδέλφου της. Ο μεν κ. Μπογδάνος είχε ήδη ανοίξει περπατησιά για να δημιουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες εσωκομματική ομάδα, μαζί με τον κ. Κυρανάκη ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κινείτο προς την κατεύθυνση άλλου κόμματος. Τώρα πια έχει μόνο την δεύτερη επιλογή.

Από την άλλη πλευρά είναι σαφές ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε το δεύτερο σημαντικό βήμα, εντός της ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του στην Άγκυρα. Αυτή την φορά αφορούσε την πολιτική ταυτότητα της ΝΔ. Είναι σαφές ότι ο κ. Δένδιας θέλει να εκφράσει την κεντροδεξιά, καραμανλική ΝΔ που έχει τους δικούς της λόγους να είναι δυσαρεστημένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κίνηση Δένδια έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού για μία ακόμη φορά σε ένα μείζον ζήτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ακολουθεί τον δελφίνο του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την πλευρά του, ο οποίος δέχθηκε πρόσφατα τα πυρά του Αντώνη Σαμαρά, στρέφεται και εκείνος προς την καραμανλική πτέρυγα. Στο πλαίσιο αυτό την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Παρόμοια εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο και αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού. Αυτή την φορά είναι για την επέτειο των 47 χρόνων της ΝΔ και θα πραγματοποιηθεί. Το τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά -όπου ήδη έχει μιλήσει για μεγάλες διαφορές και αμοιβαίες υποχωρήσεις- έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και τι θα πει ο Κώστας Καραμανλής που είχε προειδοποιήσει σε προηγούμενη παρέμβασή του ότι πιέσεις για υποχωρήσεις δεν γίνονται δεκτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter