Κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις προσωπικού από την ΕΙΝΑΠ: «Κάποια στιγμή θα καταρρεύσουμε»

Κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις προσωπικού από την ΕΙΝΑΠ: «Κάποια στιγμή θα καταρρεύσουμε»

«Κάποια στιγμή θα καταρρεύσουμε» προειδοποιούν γιατροί της ΕΙΝΑΠ περιγράφοντας τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της Αττικής και τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και οι οποίες διαψεύδουν τη μαγική εικόνα που επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΕΙΝΑΠ έδωσε στην  δημοσιότητα λίστα που αφορούν στις ελλείψεις του προσωπικού στα νοσοκομεία της Αττικής και του Πειραιά και για τις οποίες ζητούν να γίνουν γρήγορα οι προσλήψεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα την αύξηση της χρηματοδότησης για όλα τα νοσοκομεία.

«Θέλουμε να αναστρέψουμε αυτό που η κυβέρνηση προσπαθεί να επικοινωνήσει ότι στα νοσοκομεία είναι όλα καλά .Γιατί δεν είναι όλα καλά. Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν 24ώρα στα επείγοντα» περιγράφει η παθολόγος στο νοσοκομείο Γεννηματάς, Γεωργία Φιλλίπα.

«Οι αμοιβές μας είναι εξευτελιστικές» καταγγέλλουν οι γιατροί και αναφέρουν ενδεικτικά πως «2 ευρώ καθαρά την ώρα για τους ειδικευόμενους και 6 ευρώ την ώρα για τους ειδικευμένους, αυτή είναι η ωριαία εφημεριακή αποζημίωση».

Τραγικές συνθήκες και ράντζα

Χαρακτηριστικό των συνθηκών που επικρατούν στα νοσοκομεία είναι τα όσα περιέγραψε  και η γενική γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και παθολόγος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Μαρία Αγρογιάννη:

«Στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία υπάρχει νοσηλεία είτε σε ακατάλληλους χώρους είτε σε ράντζα που έχουν γίνει καθημερινότητα. Στην πρόσφατη εφημερία του Γενικού Κρατικού Νικαιας τραυματίες από τροχαία αναγκάστηκαν να περιμένουν όρθιοι γιατί δεν υπήρχαν φορεία μέχρι να εξεταστούν» και συνεχίζει: «Είναι εξοργιστικό για εμάς οτί προεκλογικά η κυβέρνηση έρχεται να μας πει οτί δήθεν  εξαφάνισε τα ράντζα στα νοσοκομεία δίνοντας οδηγίες για μεταφορά των ασθενων στον ιδιωτικό τομέα. Για άλλη μια φορά δηλαδή πριμοδοτεί τον ιδιωτικό τομέα για λίγα κρεβάτια υπό όρους αντί να χρηματοδοτήσει γενναία τα δημόσια νοσοκομεία».

Στο θέμα των ράντζων  αναφέρθηκε και το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και παθολόγος του Κρατικού Νίκαιας Όλγα Κοσμοπούλου εξηγεί: «Υπάρχουν κλειστές κλίνες στην Αττική. Για να λύσουμε το πρόβλημα των ράντζων ειναι πάρα πολύ εύκολο εαν ξανα λειτουργήσει με πλήρη λειτουργία και κανονικούς όρους τον νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Αγία Βαρβάρα, η Παμμακάριστος το Αμαλία Φλέμινγκ πόσα νοσοκομεία έκλεισαν εκείνη την περίοδο  και ήταν περήφανος γι αυτό ο κ Γεωργιάδης. Αυτά τα νοσοκομεία μπορούν να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν αύριο».

Απελπιστική η κατάσταση

«Η κατάσταση στο ΕΣΥ ειναι διαλυτική έως απελπιστική» είπε ο κ. Κώστας  Λειβαδάς ταμίας της ΕΙΝΑΠ και σχολιάζει το  θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ «τον Μάιο του 2022 το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε 700 θέσεις και είπε οτι θα ξεκινήσουν από την περιφέρεια με 350 τις οποίες προκήρυξε και οι υπόλοιπες 350 θα προκηρυχθούν αργότερα για να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη.Οι 350 θέσεις οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε τις αποχωρήσεις αναζητούνται ακόμα».

Στο θέμα των συνθηκών νοσηλείας αναφέρθηκε και ο γιατρός του Αττικό νοσοκομείου κ. Κολοκάθης Φώτης «το Αττικό νοσοκομείο έχει καθε μερα 100 συνανθρώπους μας οι οποίοι νοσηλεύονται στο διάδρομο.Ειναι μια εικόνα που είναι τριτοκοσμική. Δυστυχώς η κατάσταση και στα αλλα νοσοκομεία ειναι παρόμοια και αυτό οφείλεται ότι η υγεία υποχρηματοδοτειται».

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Άμεση στήριξη των χειρουργείων στα παιδιατρικά νοσοκομεία ζητά η ΕΙΝΑΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter