Κρεσέντο διχασμού και ομολογία πιθανής ήττας από Μητσοτάκη

Κρεσέντο διχασμού και ομολογία πιθανής ήττας από Μητσοτάκη

Ενδεικτική για το πως αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εκλογική διαδικασία και την λαϊκή ετυμηγορία ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ από τη Γλυφάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει λόγο για «τερατογέννεση» και «κυβέρνηση ηττημένων», υπονοώντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως η μόνη υγιής επιλογή στις επερχόμενες εκλογές είναι ο ίδιος και το κυβερνών κόμμα, ενώ σε μια κρίση ειλικρίνειας ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς ότι το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα25 είναι ανοικτό.

«Άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογέννεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε;» είπε μεταξύ άλλων επιστρέφοντας ακόμη μια φορά σε έναν εμφυλιακό πολιτικό λόγο όπου οι πολιτικοί αντίπαλοι της Νέας Δημοκρατίας θεωρούνται πολιτικά τέρατα.

Την ίδια στιγμή φανερώνοντας τους φόβους του για την εκλογική καθίζηση της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να απεθύνει κάλεσμα… κινδυνολογίας προς τους ψηφοφόρους, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο ίδιος και το κόμμα του να απωλέσουν την εξουσία: «Ό,τι και να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει».

«Την επόμενη μέρα να υπάρχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση – και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να τη διασφαλίσει. Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μια είναι η εκλογή: 21 Μαΐου ψηφίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή η κάλπη θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε του πολίτες «να κλείσουν την πόρτα σε κυβερνήσεις αστάθειας καθώς όπως είπε μαθηματικά μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη», επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αυτοδύναμη, σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών.

Τέλος, σε μια ακόμη γενικόλογη επίκληση περί συντεχνιών και βαθέος κράτους ο πρωθυπουργός που έχει ταυτίσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με οικονομικά σκάνδαλα στελεχών του κόμματος του, δεν παρέλειψε να κομπάσει για τις «επιτυχίες» της κυβέρνησής του και δηλώνοντας ΅«αποφασισμένος όσο ποτέ, να συγκρουστεί με όλες τις ευθείες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι «η ΝΔ ιστορικά είναι το κόμμα που τόλμησε να τα βάλει με τις κακές συντεχνίες στο Δημόσιο».

Διαβάστε επίσης:

Εμμονή Μητσοτάκη στην «αυτοδυναμία του μπλε» από τη Λαμία

Ο εμμονικός νεοφιλελευθερισμός του Μητσοτάκη

Διεθνής Αμνηστία: Έκθεση – ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για υποκλοπές, καταστολή, επαναπροωθήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter