Κρίση Τραπεζών: Προ των πυλών προσφυγές για το deal Credit Suisse – UBS

Κρίση Τραπεζών: Προ των πυλών προσφυγές για το deal Credit Suisse – UBS

«Αποδοκιμάζουν» το deal Credit Suisse – UBS οι Ελβετοί επενδυτές καθώς όπως φαίνεται εξετάζουν τη λήψη νομικών μέτρων για την προστασία των συμφερόντων τους, επισημαίνοντας πως δεν τους δόθηκε το δικαίωμα ψήφου για τη συναλλαγή.

Διαβάστε επίσης: Ο «γάμος» Credit Suisse και UBS δεν έπεισε τις αγορές – «Βουτιά» των τραπεζικών μετοχών, νευρικότητα στα Χρηματιστήρια

Όπως μεταδίδουν οι FT, το «Ethos Foundation», το οποίο εκπροσωπεί συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν έως και 5% και των δύο τραπεζών, ανέφερε ότι η εξαγορά ήταν «τεράστια σπατάλη για τους μετόχους και την ελβετική οικονομία».

Υπενθυμίζεται πως η ελβετική κυβέρνηση εισήγαγε μέτρα για να παρακάμψει τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης σχετικά με τις ψήφους των μετόχων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν ανοίξουν οι αγορές το πρωί της Δευτέρας.

«Όλες οι επιλογές θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των νομικών μέτρων, για να καθοριστούν οι ευθύνες αυτής της καταστροφής», ανέφερε το «Ethos Foundation» σε ανακοίνωσή του.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter