Κρίσιμες ώρες για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση – Στο πλευρό της η βασιλική οικογένεια

Κρίσιμες ώρες για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση – Στο πλευρό της η βασιλική οικογένεια

Κορυφώνεται η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου σύμφωνα με το παλάτι η 96χρονη μονάρχης βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο κάστρο του Μπαλμόραλ, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ.

Η υγεία της Βασίλισσας επιδεινώθηκε από τον Οκτώβριο του 2021, καθώς πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ. Όπως ήταν λογικό, αναγκάστηκε να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις ενώ ορισμένα από τα καθήκοντά της ανατέθηκαν στον γιο της Κάρολο και τον εγγονό της Ουίλιαμ.

Τον Μάιο, ο πρίγκιπας Κάρολος εκφώνησε στη θέση της, για πρώτη φορά στα χρονικά, την ομιλία της ενώπιον του Κοινοβουλίου, ένα από τα κορυφαία συνταγματικά καθήκοντα του μονάρχη στη Βρετανία.

Στις αρχές Ιουνίου, οι Βρετανοί γιόρτασαν επί τέσσερις ημέρες τη συμπλήρωση 70 ετών από την ανάρρησή της στον θρόνο. Η Ελισάβετ όμως, η μακροβιότερη και γηραιότερη εν ενεργεία βασίλισσα στον κόσμο, ήταν σχεδόν απούσα από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της: μόλις δύο φορές εμφανίστηκε, για λίγα λεπτά, στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, για να χαιρετίσει τους δεκάδες χιλιάδες υπηκόους της.

«Η Λιζ Τρας δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Σκωτία σήμερα ή αύριο»

Η πρωθυπουργός Λιζ Τρας «εργάζεται στην Ντάουνινγκ Στριτ και έχει σειρά από συναντήσεις» δήλωσε εκπρόσωπός της, προσθέτοντας ότι δεν σκοπεύει να ταξιδέψει στη Σκωτία σήμερα ή αύριο. Η Ντάουνινγκ Στριτ ότι δεν γνωρίζει για κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα της Βουλής των Κοινοτήτων Αϋριο. «Αυτό είναι απόφαση του προέδρου, ωστόσο δεν γνωρίζω για καμία αλλαγή» είπε.

«Ολόκληρη η χώρα θα ανησυχήσει βαθιά από τις ειδήσεις που έρχονται από το Μπάκιγχαμ. Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις όλων των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι με τη Μεγαλειότητά της και την οικογένειά της», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Τρας, πριν ακόμη ανακοινωθεί η επιδείνωση της υγείας της Ελισάβετ. Αφού ενημερώθηκε, διακριτικά, από έναν υπουργό, η πρωθυπουργός έφυγε από το Κοινοβούλιο. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ ενημερώθηκε με ένα γραπτό σημείωμα.

Αεροσκάφος της RAF με 7 μέλη της βασιλικής οικογένειας

Στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν, κοντά στο κάστρο του Μπαλμόραλ, προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης αεροσκάφος της RAF με επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Συγκεκριμένα, στην πτήση KRF23R της Βασιλικής Αεροπορίας, που απογειώθηκε από το RAF Northolt στο South Ruislip, στο δυτικό Λονδίνο, στις 14:39 (τοπική ώρα), επέβαιναν ο δούκας του Κέιμπριτζ, ο δούκας της Υόρκης και ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ, δηλαδή ο εγγονός της Βασίλισσας (και δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου) πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς και τα δύο μικρότερα παιδιά της, οι πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Σύμφωνα με το BBC, στην πτήση μετέβαιναν έως και επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας, άρα υπάρχει περίπτωση να βρέθηκαν σε αυτό και ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ. ΤΟ αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Αμπερντίν στις 15.50 (τοπική ώρα).

Στο πλευρό της όλη η βασιλική οικογένεια

Όλη η οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ σπεύδει στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Και τα τέσσερα παιδιά της, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Εδουάρδος, είτε είναι μαζί της είτε πηγαίνουν προς το Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία. Η Δούκισσα της Κορνουάλης και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ταξιδεύουν για να είναι μαζί της. Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ παρέμεινε στο Γουίνδσορ καθώς ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούι πηγαίνουν στο σχολείο.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, που βρέθηκαν κατά σύμπτωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ταξιδεύουν επίσης στο Μπαλμόραλ. Οι ανησυχίες για την υγεία της βασίλισσας προέκυψαν από τον περασμένο Οκτώβριο όταν ακύρωσε ένα ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία. Η κινητικότητά της την εμπόδισε να παρευρεθεί σε κάποιες εκδηλώσεις φέτος και συνεχίζει να χρησιμοποιεί μπαστούνι.

Αν και συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον και τη Λιζ Τρας την Τρίτη, ο απερχόμενος και η νέα πρωθυπουργός της χώρας ταξίδεψαν κατ΄εξαίρεση στο Μπαλμόραλ, αφού η παράδοση επιτάσσει η Βασίλισσα να δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να παραιτει πρωθυπουργούς από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Επίσης, την Τετάρτη, η Βασίλισσα αποχώρησε από μια διαδικτυακή συνεδρίαση του μυστικού συμβουλίου, αφού οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί.

Χάρι και Μέγκαν ταξιδεύουν χωριστά στο Μπαλμόραλ

Η Μέγκαν και ο Χάρι ταξιδεύουν χωριστά από τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία. Σύμφωνα με το PA, βρίσκονται «σε συνεργασία» με το πρόγραμμα των υπολοίπων γαλαζοαίματων.

Ανησυχία από τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία της βασίλισσας, ενώ ευχήθηκε κουράγιο στην οικογένειά της.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, έγραψε ότι είναι «βαθιά ανήσυχη για τα νέα από το παλάτι».

 

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, έγραψε στο Twitter: «Μαζί με την υπόλοιπη χώρα, ανησυχώ βαθιά με τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα το απόγευμα».

 

Σε ένα tweet, η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δηλώνει: «Όλοι μας νιώθουμε βαθιά ανησυχία για τις αναφορές για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας. Οι σκέψεις και οι ευχές μου είναι με τη βασίλισσα και όλη τη βασιλική οικογένεια αυτή τη στιγμή».

 

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ δήλωσε σε tweet του: «Ανησυχώ για τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στην Αυτού Μεγαλειότητα και την οικογένειά της εκ μέρους του λαού της Ουαλίας».

Διαβάστε επίσης: 

Επιχείρηση Μονόκερως: Τι θα συμβεί αν η βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει στην Σκωτία

Επιχείρηση «London Bridge»: Οι 25 ραγδαίες εξελίξεις που θα φέρει ο θάνατος της Ελισάβετ Β’

Ραγδαίες εξελίξεις: Ανησυχία στη Βρετανία για την υγεία της Ελισάβετ – Στο πλευρό της όλη η βασιλική οικογένεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter