Κριτική Χαρακόπουλου: «Φτωχός συγγενής ο σιδηρόδρομος, έχουν γίνει λάθη και ολιγωρίες»

Κριτική Χαρακόπουλου: «Φτωχός συγγενής ο σιδηρόδρομος, έχουν γίνει λάθη και ολιγωρίες»

Προσεκτική μεν, κριτική δε άσκησε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας με τη ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφορικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, αποκαλώντας τον σιδηρόδρομο «φτωχό συγγενή» των αυτοκινητοδρόμων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο τρένο έχει μειωθεί και θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί» είπε και πρόσθεσε ότι ενώ θα έπρεπε ο σιδηρόδρομος να αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης, παραμένει ο «φτωχός συγγενής» των αυτοκινητόδρομων.

«Αναμφίβολα σε αυτό το σημείο έχουν έχουν γίνει λάθη και ολιγωρίες» παραδέχτηκε, τονίζοντας πως κυβερνητικό καθήκον είναι «αυτά να τα θεραπεύσουμε». «Νομίζω ότι έχει ξεκινήσει να γίνεται σοβαρή εργασία προς αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών» υποστήριξε.

Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος ζήτησε να επεκταθεί η ισχύς των μέτρων στήριξης σε βάθος εικοσαετίας, φέροντας ως παράδειγμα ένα τραγικό δυστύχημα που είχε γίνει το 2004, με αποτέλεσμα μία μητέρα και δύο εκ των τριών της παιδιών να χάσουν τη ζωή τους όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με διερχόμενο τρένο στην περιοχή Κάρλα.

Διαβάστε επίσης:

Πόση επικοινωνία αντέχεις με 57 νεκρούς;

Σκάνδαλο υποκλοπών: Διαλεύκανση της «υπόθεσης που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή» ζητά ο Χαρακόπουλος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έργα και ημέρες ενός ανήξερου πρωθυπουργού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter