«Κρυφτό» από Μαξίμου για το σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

«Κρυφτό» από Μαξίμου για το σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Την μπάλα στην… κερκίδα της ακροδεξιάς πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento για το κρυφό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία δούρειων ίππων της ακροδεξιάς με στόχο τη στήριξή μίας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης: Το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Στην πλήρη άρνηση της πραγματικότητας που συνθέτουν οι σκοτεινές διεργασίες του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησε ο Άκης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, διαψεύδοντας «κατηγορηματικά» το δημοσίευμα του Documento για τη μυστική συμφωνία Μητσοτάκη-ακροδεξιών, την ώρα που τα στοιχεία βοούν.

«Το Documento αποκαλύπτει στοιχεία για μυστική συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας με κόμμα της ακροδεξιάς, με σκοτεινές διεργασίες, με στόχο να γίνει το δεκανίκι μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τις εκλογες. Τέτοιου είδους συμφωνίες δεν νοθεύουν τη λαϊκή εντολή;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τόσο για τα ατράνταχτα στοιχεία που αποκαλύπτει η εφημερίδα για τη συμφωνία με κομματίδια της ακροδεξιάς ως προϋπόθεση για την κάθοδό τους στις εκλογές, όσο και για τη σειρά αδιαμφισβήτητων γεγονότων που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά αυτές τις δημοσιεύσεις και αυτές τις πληροφορίες. Δεν υφίσταται, δεν απηχούν καμία πραγματικότητα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν περάσει στη μόνιμη επωδό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν είναι άλλη από το να κάνει αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εν προκειμένω αναφορικά με τη διάταξη για το μπλόκο Κασιδιάρη, που έγινε «παιχνίδι» στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία που δημοσίευσε το Documento, ήδη από τα τέλη του 2019 ηγετικό στέλεχος ενός εκ των λίγων ακροδεξιών κομμάτων που γλίτωσαν το «λεπίδι» του Αρείου Πάγου είχε αποκτήσει διαύλους με πρόθυμους διεκπεραιωτές του Κυρ. Μητσοτάκη. Οι αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά γεγονότων που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Κόμματα που εμφανίζονταν πολέμια της Νέας Δημοκρατίας, όπως του κόμματος Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, του κόμματος Λατινοπούλου, του κόμματος Νικολόπουλου «εκκαθαρίστηκαν» από τον Άρειο Πάγο για ασήμαντες και προβληματικές αφορμές. Ο παραλίγο «αντιΚασιδιάρης» Κανελλόπουλος του «ΕΑΝ» δηλώνει «κεντρώος» και ο πρώην υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου ανταπαντά πως τον θεωρεί «βαθύτατα δημοκράτη». Ακόμα πιο προκλητικά, ο Θάνος Τζήμερος έχει ήδη από την περασμένη εβδομάδα δώσει «λευκή επιταγή» σε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεσμευόμενος να δώσει ψήφος ανοχής. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που οι σκοτεινές διεργασίες με τη διάταξη για το «μπλόκο Κασιδιάρη» -που χρησιμοποιήθηκε ως καταλύτης για τον έλεγχο του ακροδεξιού χώρου- μαζί με τις πιέσεις της κυβέρνησης μέσω Γεραπετρίτη, οδήγησαν τον αρεοπαγίτη αντιπρόεδρο του αρμόδιου τμήματος για τους εκλογικούς συνδυασμούς σε σκανδαλώδη παραίτηση.

Σαν να μην συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και να μην προκαλούν την κοινή λογική αλλά και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε στην απάντησή του πως «το μόνο το οποίο υφίσταται είναι η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιπολιτευόμενου Τύπου να ξεπλύνουν την ντροπή της μη ψήφισης της διάταξης για το κόμμα Κασιδιάρη».

Και μόνο να θυμηθεί κανείς αντίστοιχες «διαψεύσεις» όπως για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και του Predator, επιστασίας Μεγάρου Μαξίμου, που διαλύθηκαν από τις έρευνες της ΑΔΑΕ, ή τις ακόμα πιο εξευτελιστικές για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ που εμπαίζοντας νεκρούς και ζωντανούς υποστήριζαν πως «ουδέποτε τις έλαβε ο πρωθυπουργός», αρκεί για να καταλάβει τι αξία έχει η σημερινή διάψευση για τα ακροδεξιά μαγειρέματα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter