«Κωλοτούμπα» Παπαδημητρίου μετά το «άδειασμα»: Ήταν προσωπικές απόψεις αλλά… επιμένω

«Κωλοτούμπα» Παπαδημητρίου μετά το «άδειασμα»: Ήταν προσωπικές απόψεις αλλά… επιμένω

Την κατακραυγή προφανώς και την περίμενε. Αυτό που ίσως δεν περίμενε ήταν το άδειασμα που έφαγε από τη ΝΔ.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου νυν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και μέχρι «χθες» δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ μετά την κατακραυγή και τη θύελλα αντιδράσεων, επανέρχεται και μας λέει πως όσα είπε για πιστοληπτική γραμμή, ήταν «προσωπικές απόψεις».

Στην πρωινή του μάλιστα συνέντευξη στον Real έλεγε κατακεραυνώνοντας τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την Κομισιόν (ουσιαστικά τον επίτροπο Οικονομίας Μοσκοβισί και τον Γιουνκερ):

«(…) εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από αυτό το βάρος (σ.σ. τα κόκκινα δάνεια), χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δις. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό. Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φώναζα ότι είναι λανθασμένη αυτή η επιλογή. Αυτό, όμως, θα αλλάξει. Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν και αυτό που έκαναν τα υπόλοιπα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή»

Αναφέρεται σε «Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε» και αμέσως μετά «ο Μητσοτάκης» και «θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή» (Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ).

Η πρόταση Παπαδημητρίου μάλιστα φαίνεται να κούμπωνε απολύτως με τη δομή της πρότασης Στουρνάρα για τα ειδικά σχήματα που θα πάρουν πάνω τους τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Και μετά την κατακραυγή αλλά και το άδειασμα από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη  και τον τομεάρχη Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, για το θέμα της πιστοληπτικής γραμμής, καθώς έφερνε σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν τις εκλογές, επανήλθε με αναρτήσεις στο Twitter όπου μας είπε πως η πιστοληπτική γραμμή δεν «ήταν και δεν είναι θέση της ΝΔ». Και βέβαια πως ήταν προσωπικές απόψεις… αλλά επιμένει! 

Με απλά λόγια λέγεται… κωλοτούμπα!

Οι αναρτήσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο Twitter:

«Ένας από τους πολλούς λόγους που στηρίζω τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι για να μπορώ να εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις μου χωρίς φόβο. Διαχρονικά λοιπόν πιστεύω και υποστηρίζω ότι το “μαξιλάρι” του Τσίπρα ήταν και είναι η χειρότερη λύση. Αντιθέτως, η άμεση αντιμετώπιση»

«… των κόκκινων δανείων ανοίγει δρόμο για φθηνό χρήμα, ένταξη στη νομισματική χρηματοδότηση της ΕΚΤ και ταχεία ανάπτυξη. Προφανώς και η πιστοληπτική δεν ήταν και δεν είναι θέση της ΝΔ. Τα περί νέου μνημονίου είναι απλώς ανοησίες αυτών που τα έκαναν θάλασσα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter