Κυβέρνηση δέσμια των τραπεζιτών: Δεν παίρνει πίσω την ασυλία ο Τσιάρας

Κυβέρνηση δέσμια των τραπεζιτών: Δεν παίρνει πίσω την ασυλία ο Τσιάρας

Χωρίς να αρνείται την προνομιακή μεταχείριση που εξασφαλίζεται με την εκ νέου αναθεώρηση των Κωδίκων για τα τραπεζικά στελέχη, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποπειράθηκε να δικαιολογήσει τη θεσμοθέτηση της ασυλίας τους με πρόσχημα τη ρύθμιση των«κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.

Ο Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, παραδέχτηκε ότι προβλημάτισε την κυβέρνηση και τον ίδιο η διάταξη του Ποινικού Κώδικα που εξασφαλίζει ουσιαστικά το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών.

Αρχικά, ο κ. Τσιάρας έψεξε τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επιλεκτική ευαισθησία λόγω της «πλημμέληματοποίησης» της κακουργηματικής απάτης που έγινε στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα.

«Η κακουργηματική απάτη δεν έχει μόνο τη ζημιά, έχει και την ωφέλεια. Σε αντίθεση με την απιστία που έχει μόνο τη ζημιά ως δεδομένο. Εκεί δεν είδα κανέναν ευαίσθητο να βγαίνει και να φωνάζει» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στους κώδικες από Τσιάρα με αυστηροποιήσεις ποινών αλλά κουβέντα για ασυλία τραπεζιτών

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ασυλία που εξασφαλίζεται στα τραπεζικά στελέχη με την κατάργηση της αυτεπάγγελτης δίωξης, επικαλέστηκε την τελευταία έκθεση ενός μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σύμφωνα με την οποία για να προχωρήσει η αναβάθμιση της οικονομίας και η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας μας πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να υπάρξει σημαντική μείωση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών.

«Έχετε αντιληφθεί για τι μιλάμε όταν φέρνουμε τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση; Μιλάμε για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν και δεν μπορούν να ρυθμίσουν το δικό τους δάνειο. Θα αναλάβετε την ευθύνη να πείτε ότι αυτή τη ρύθμιση εμείς δεν τη θέλουμε; Αυτόν το ξαφνικό θάνατο που επικρέμεται κάθε μέρα και στιγμή θα μπορέσουμε να τον σταματήσουμε;» διερωτήθηκε χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους δανειολήπτες για την ασυλία των τραπεζιτών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να εξασφαλίσει το συμφέρον των δανειοληπτών χωρίς να πριμοδοτήσει τα στελέχη των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών με τρόπο που δύναται να κριθεί ακόμα και αντισυνταγματικός.

Σε άλλη… γραμμή και πάλι η Βούλτεψη

«Δεν υπάρχει καμία αμνήστευση μιας και οι υποθέσεις βρίσκονται σε μια εξέλιξη και κανείς δεν πρόκειται να εμποδίσει αυτήν την εξέλιξη» υποστήριξε ο υπουργός, με την βουλευτή της ΝΔ, Σ. Βούλτεψη, να εκφράζει και πάλι άλλη γραμμή, επαναλαμβάνοντας το ίδιο σχήμα περί ομηρίας των τραπεζικών στελεχών.

Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία επειδή -κατά τα λεγόμενά της- έφερε στην Ελλάδα τα ξένα funds, εξασφαλίζοντας ασυλία στα στελέχη τους, προκειμένου να διαχειριστούν τα «κόκκινα» δάνεια, η Σοφία Βούλτεψη προσπάθησε να συμψηφίσει την ασυλία που παρέχει τώρα η ΝΔ στα τραπεζικά στελέχη. «Εσείς θέλατε να στήσετε διάφορες υποθέσεις. Μα τα τραπεζικά στελέχη, μα τα ΜΜΕ, μα τα κόμματα που κάνατε τις Επιτροπές και δεν βρήκατε τίποτα και να λέτε: ¨πολεμάμε τη διαφθορά¨» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αγνοώντας -στην καλύτερη περίπτωση- πως έχουν ασκηθεί δεκάδες διώξεις κατά τραπεζικών στελεχών επί τη βάσει του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια».

Εξήγησε δε η ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πολεμά τη διαφθορά μέσω των παλιών τραπεζικών στελεχών ενώ στα νέα στελέχη του Υπερταμείου ή των Funds ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει από πριν ασυλία. «Είναι καθαρά μέσα στην προπαγάνδα σας. Ήρθε το τρένο της Novartis και σας πάτησε. Γιατί όλα αυτά είναι συνδυασμός. Και οι τράπεζες και τα κόμματα και τα ΜΜΕ» παρέθεσε ανερμάτιστα, ψέγοντας ταυτόχρονα δημοσιογράφους -χωρίς να προσδιορίζει ποιων Μέσων, οι οποίοι δεν τολμούν να πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στα μεγάλα ψάρια την ασυλία και αντιθέτως κυνηγούν αθώους ανθρώπους!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter