Κυβερνητική ταπείνωση: Ξαναψήφισε η ΝΔ για την άρση ασυλίας Πολάκη κατά παραγγελία Κουρτάκη

Κυβερνητική ταπείνωση: Ξαναψήφισε η ΝΔ για την άρση ασυλίας Πολάκη κατά παραγγελία Κουρτάκη

Ξεχρεώθηκε το πολιτικό γραμμάτιο της κυβέρνησης στον εκδότη των «Παραπολιτικών», με την Κ.Ο. της ΝΔ να σέρνεται στην κάλπη μετά την «αστοχία» του Σεπτεμβρίου προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του Γιάννη Κουρτάκη αναφορικά με την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Με την απόλυτη ταπείνωση του κοινοβουλευτισμού κλείνει ο κύκλος των αλλεπάλληλων εγκλήσεων του Γ. Κουρτάκη κατά του Π. Πολάκη, αφού οι βουλευτές της ΝΔ αυτή τη φορά δεν «λάθεψαν» και ψήφισαν την άρση ασυλίας του πρώην αν. υπουργού Υγείας.

Δείτε επίσης: Πολάκης στη Βουλή: Είστε οι μαριονέτες του Κουρτάκη και θέλω να σας δω να ξεφτιλίζεστε (Video)

Προηγήθηκε μία ταραχώδης διαδικασία, με την αντιπολίτευση να ζητά την αναβολή της ψηφοφορίας τόσο για την υπόθεση του αν. τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και γι΄ αυτήν της βουλευτή του ΜΕΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, εναντίον της οποίας κατατέθηκε έγκληση επειδή μίλησε από το βήμα της Βουλής για «μπαχαλάκηδες» αστυνομικούς.

Τόσο ο Π. Πολάκης όσο και η Αγγ. Αδαμοπούλου επισήμαναν στην Ολομέλεια τις πολιτικές στοχεύσεις και σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την πρόθεση της συμπολίτευσης να άρει την ασυλία τους. Ωστόσο, η επιχειρηματολογία τους δεν κατέστησε δυνατή την αποφυγή αυτής της μελανής σελίδας για το Κοινοβούλιο, όπως είχε σχολιάσει νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης.

Επιπλέον, τη διαδικασία στιγμάτισε η αναπαραγωγή ναζιστικού συνθήματος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα. «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» είπε για να επιτεθεί στον Π. Πολάκη, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Διαβάστε σχετικά: Ένταση στη Βουλή: Ναζιστικό σύνθημα χρησιμοποίησε ο Μπούγας (Video)

Για την ιστορία, η ασυλία του Π. Πολάκη ήρθη με ψήφους 184 υπέρ και 109 κατά, ενώ αυτή της Αγγ. Αδαμοπούλου με ψήφους 162 υπέρ, 116 κατά και 15 «παρών». Επίσης, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ ήρθησαν οι ασυλίες των Γ. Καμίνη, Δ. Ακτύπη, Αν. Κουτσούμπα, Γ. Πούλου, Χ. Μαμουλίδη, Αν. Μυλωνάκη και Κ. Μάρκου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter