«Κύμα» απολύσεων στη Meta – 10.000 νέες απολύσεις ανακοίνωσε ο Ζούκερμπεργκ

«Κύμα» απολύσεων στη Meta – 10.000 νέες απολύσεις ανακοίνωσε ο Ζούκερμπεργκ

Η τεχνολογική πολυεθνική εταιρία Meta, η εταιρία που έχει στην κατοχή της το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 10.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Θα ενημερώσουμε τα μέλη της ομάδας πρόσληψης αύριο εάν επηρεάζονται», έγραψε σε ένα memo προς τους υπαλλήλους της εταιρίας το οποίο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook και συμπλήρωσε: «Αναμένουμε να ανακοινώσουμε αναδιαρθρώσεις και απολύσεις στους τεχνολογικούς ομίλους μας στα τέλη Απριλίου 2023 και στη συνέχεια στους επιχειρηματικούς μας ομίλους στα τέλη Μαΐου 2023. Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, μπορεί να χρειαστεί μέχρι το τέλος του έτους για να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta και συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τόνισε επίσης ότι οι περικοπές θα είναι «σκληρές» και αποτελούν μέρος ενός «έτους εστιασμένου στην αποτελεσματικότητα».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την απόλυση 11.000 υπαλλήλων του τεχνολογικού γίγαντα τον Νοέμβριο του 2022.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρίας – κολοσσού των social media αυξήθηκε κατά 30% το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας και στη συνέχεια κατά 23% το 2021. Μέχρι τη στιγμή που η Meta άρχισε να καταργεί θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, η εταιρεία είχε περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους.

Πηγή: Bloomberg, BBC

Διαβάστε επίσης:

Τζεφ Μπέζος στα… χνάρια Μασκ και Ζούκερμπεργκ – Η Amazon ετοιμάζει «τσουνάμι» απολύσεων

«Κύμα» απολύσεων σε Facebook, Instagram – Ο Ζούκερμπεργκ έδιωξε 11.000 εργαζόμενους της Meta

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter