Κυνική παραδοχή Βορίδη για αλλαγή εκλογικού νόμου: «Μπορείς να το κάνεις μέχρι την τελευταία ημέρα»

Κυνική παραδοχή Βορίδη για αλλαγή εκλογικού νόμου: «Μπορείς να το κάνεις μέχρι την τελευταία ημέρα»

Μετά τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έρχεται να επιβεβαιώσει την εντεινόμενη φημολογία για το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου με το μπόνους για τα πρώτο κόμμα να ανεβαίνει στις 50 από τις 40 ρίχνοντας ταυτόχρονα και το ποσοστό αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα, σε ένα τέχνασμα εμφανώς σχεδιασμένο να διασώσει την υπό διασυρμό κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη φθορά.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη  του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έδειξε μάλιστα και σε ποιά συλλογιστική ετοιμάζεται να βασιστεί η κυβέρνηση για να υπερασπιστεί αυτής της την επιλογή, σε μια στροφή 180 μοιρών σε σχέση με πρόσφατα διατυπωμένες θέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί «θεσμικότητας».

«Υπάρχει πολιτική μεταβολή, διότι το τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρεται το σύνολο της αντιπολίτευσης, και αυτό δεν αφορά μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνει μία απόλυτη αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, εάν τυχόν χρειαστεί πολιτικά να υπάρξει τέτοια συνεννόηση», τόνισε ο ακροδεξιός υπουργός και δεν δίστασε να εξαπολύσει επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας και στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης «τοξική ρητορική».

«Δεν μπορώ να πω ότι εδώ υπάρχει διαφοροποίηση στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα σε αυτή τη λογική ήταν, “δεν συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ”. Εκείνο που έχει αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ένταση της ρητορικής του. Εκείνο το οποίο αλλάζει όμως είναι ότι σε αυτήν την τοξική ρητορική παρασύρεται πλέον και το ΠΑΣΟΚ – δεν συζητάω για λοιπές δυνάμεις εντός του κοινοβουλίου» πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης, εξαιρώντας -διόλου τυχαία- την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, την οποία αρκετοί προμοτάρουν ως βιώσιμο κυβερνητικό εταίρο.

«Έτσι δεν διαμορφώνεται ένα πεδίο που επιτρέπει να ελπίζει κανένας, ότι αν τυχόν χρειαστεί να υπάρξει μία συνεννόηση η χώρα να μπορεί να κυβερνηθεί. Αν τορπιλίζεται το πολιτικό κλίμα, εν συνεχεία τέτοιου είδους συνεννόηση δεν υπάρχει, ούτε όμως η χώρα μπορεί να μείνει ακυβέρνητη» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ όταν ρωτήθηκε για το  αν υφίσταται ηθικό πρόβλημα για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε προεκλογική περίοδο έκλεισε με μια δήλωση αντίστοιχη του γνώριμου κυνισμού του: «Μπορείς να το κάνεις μέχρι την τελευταία ημέρα. Εντάξει… Η σκέψη είναι ότι μεσολαβούν εκλογές».

Διαβάστε επίσης:

Ο «Θεσμικός» Κυριάκος φλερτάρει ξανά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter