Ο «Θεσμικός» Κυριάκος φλερτάρει ξανά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου!

Ο «Θεσμικός» Κυριάκος φλερτάρει ξανά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου!

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα της χώρας έθεσε εκ των πραγμάτων το σκάνδαλο των υποκλοπών αφενός τελειώνοντας το ισχυρό, μέχρι πρότινος, σενάριο συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αφετέρου ρίχνοντας τον δημοσκοπικό πήχη του κυβερνώντος κόμμα κάτω και από το 32% γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες.

Όπως ήταν φυσικό στο Μαξίμου και τα δημοσιογραφικά γραφεία που στηρίζουν την κυβέρνηση σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το μπριφάρισμα της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου με το μπόνους για τα πρώτο κόμμα να ανεβαίνει στις 50 από τις 40 που είναι σήμερα έδρες ρίχνοντας ταυτόχρονα και το ποσοστό αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα. Ταυτόχρονα είδαν το φως της δημοσιότητας και τα πρώτα κείμενα περί συνεργασίας της ΝΔ με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Το τελευταίο βέβαια, αναγνωρίζουν μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ απαιτεί πολύ δουλειά αφού προκαλεί εντύπωση το κυβερνών κόμμα που ακόμη «πυροβολεί» τον αντίπαλό του για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ να συνεργαστεί με τον Κυρ. Βελόπουλο.

Αλλά όπως ομολογεί στέλεχος της Αντιπολίτευσης «όποιος πιστεύει ότι το σύστημα Μητσοτάκη θα φύγει έτσι εύκολα «πλανάται πλάνη οικτρά». Θα κάνει τα πάντα εντός και εκτός θεσμών για να μη χάσει την εξουσία.

Όπως για παράδειγμα να αλλάξει για δεύτερη φορά μέσα στην κυβερνητική θητεία τον εκλογικό νόμο γεγονός πρωτόγνωρο για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα. Και γίνεται ακόμη πιο οξύμωρο όταν μόλις στις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, στο forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε σχετικώς και απάντησε επί λέξει: «Έχουμε εκλογικό νόμο. Με ρωτάτε αν θα ξαναλλάξω τον εκλογικό νόμο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαι ένας υπεύθυνος θεσμικός πολιτικός ο οποίος έχει μάθει να πορεύεται με κανόνες»!

Ωστόσο χθες ο άμεσος συνεργάτης του και υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωνε στον Αnt1, ότι η χώρα δεν αντέχει την κυβερνητική αστάθεια και αυτήν την στιγμή δεν διαμορφώνονται πολιτικές συνθήκες συνεργασιών! Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο briefing αναφέρθηκε στη σταθερότητα και την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, που θα παίρνει γρήγορα αποφάσεις.

Όπως είναι φυσικό τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αντέδρασαν συντονισμένα κάνοντας λόγο για κυβέρνηση που έχει χάσει το μέτρο και είναι σε απελπισία με αποτέλεσμα να επεξεργάζεται ακόμη και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Το οξύμωρο βέβαια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι με τον χειμώνα που έχει η χώρα μπροστά της η πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές μόνο δεδομένη δεν είναι οπότε μπορεί με τον τρόπο αυτόν να κάνει δώρο στον πολιτικό του αντίπαλο. Αλλά είπαμε η απελπισία δεν είναι καλός σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης

Το τερμάτισε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Μητσοτάκης ή χάος» το δίλημμα των εκλογών – Με τις «πλάτες» του Τσίπρα δρουν οι μπαχαλάκηδες

ΣΥΡΙΖΑ: «Το Βατερλό του Μητσοτάκη»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Προπέτασμα καπνού και λάσπης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter