Ο Βορίδης στο πλευρό του καταζητούμενου Τούρκου που βαφτίστηκε… Λεωνίδας (Video)

Ο Βορίδης στο πλευρό του καταζητούμενου Τούρκου που βαφτίστηκε… Λεωνίδας (Video)

Tην ταξική και υποκριτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στη διαβόητη περίπτωση του καταζητούμενου Τούρκου επιχειρηματία Γιασάμ Αγιαβέφε, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr.

Ο γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του πεποιθήσεις ακροδεξιός υπουργός δεν δίστασε απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του -του φέροντα την ιθαγένεια του ψευδοκράτους- Γιασάμ Αγιαβέφε, να υπερασπιστεί την πολιτογράφηση του στη λογική της επένδυσης χρημάτων.

Διαβάστε επίσης: Ο Τούρκος καταζητούμενος που αλλάζει τις υπηκοότητες σαν τα «πουκάμισα»

«Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έρχεται, επενδύει, φέρνει 20 εκατ. και κάνει δωρεές στην ΕΛ.ΑΣ., στην Εκκλησία σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ύψους 1 εκατ. ναι, για μένα είναι σημαντική πράξη και ναι, θεωρώ ότι δικαιούται τιμητικής πολιτογραφήσεως», δήλωσε ευθέως ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν διστάζει να υπερασπιστεί τον βίαιο εγκλεισμό και επαναπατρισμό προσφύγων και μεταναστών.

Επιπλέον ο Μάκη Βορίδης, σε μια έμμεση αλλά σαφή απάντηση στον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είχε δείξει ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την πολιτογράφηση το Υπουργείο Εσωτερικών, διευκρίνισε ότι ουσιαστικά κάνει δεκτή την τιμητική πολιτογράφηση καθώς έλαβε υπόψιν συστατική επιστολή του υπουργού Ανάπτυξης, την επιστολή του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και σχετικό δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση της τιμητικής πολιτογράφησης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία για την ελληνική δημοκρατία κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει εάν έχει ελέγξει το ποινικό μητρώο του Γιασάμ Αγιαβέφε. «Το βρήκατε μια χαρά; Αλλιώς, δεν δίνεται η ιθαγένεια. Βρίθουν οι καταγγελίες στον Τύπο», προειδοποίησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γεωργιάδης δείχνει Βορίδη ως υπεύθυνο για την πολιτογράφηση του Τούρκου καταζητούμενου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter