Κύπρος: Έδρα του παγκόσμιου διαδικτυακού πορνό – 5 εταιρείες υπό έλεγχο στη βουλή

Κύπρος: Έδρα του παγκόσμιου διαδικτυακού πορνό – 5 εταιρείες υπό έλεγχο στη βουλή

Κάτω από το μικροσκόπιο της κυπριακής βουλής θα τεθεί, προσεχώς, προς αυτεπάγγελτη εξέταση η λειτουργία των κυπριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαμοιρασμού βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Στην Κύπρο εδρεύουν, αυτή τη στιγμή, πέντε εταιρείες.

Οι δύο εξ αυτών συνδέονται άμεσα με τις εταιρείες κολοσσούς της πορνογραφικής βιομηχανίας, Pornhub και xHamster.

Οι εν λόγω εταιρείες διαμοιράζουν και μεταπωλούν στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό δικής τους παραγωγής αλλά και άλλων εταιρειών. Ο ετήσιος τζίρος που καταγράφουν ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Ιταλία: Αποζημίωση 100.000 ευρώ ζητάει η Μελόνι για deepfake πορνογραφικό βίντεο σε βάρος της

Το θέμα θα εγγράψει προς αυτεπάγγελτη εξέταση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Νίκος Κέττηρος, ο οποίος, όπως δήλωσε στον «Πολίτη», δεν έλαβε απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε γραπτώς μέσω της κοινοβουλευτικής οδού στο αρμόδιο υπουργείο ενέργειας, εμπορίου και βιομηχανίας. Μάλιστα, η απαντητική επιστολή του υπουργείου προς τη Βουλή χαρακτηρίστηκε ως «εμπιστευτική» για να μην δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κέττηρο, επιβάλλεται να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση αυτών των εταιρειών, που θεωρούνται μεγαθήρια της πορνογραφίας ανά το παγκόσμιο, η προέλευση του πορνογραφικού υλικού που διακινούν και κατά πόσο γίνεται έλεγχος για τη νομιμότητα της λήψης αυτού του πορνογραφικού υλικού.

Ποιες είναι οι εταιρείες

Μετά από έρευνα, η εφημερίδα «Πολίτης» κατάφερε να εντοπίσει τις πέντε εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και προσφέρουν πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου. Πίσω από αυτές τις εταιρείες βρίσκονται άλλες εταιρείες που έχουν ρόλο διευθυντή ή και γραμματέα και πάει λέγοντας. Οι πλατφόρμες δύο εξ αυτών είναι συνδρομητικές. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ακόλουθες εταιρείες:

Stipchat – Technius ltd: Η πλατφόρμα είναι συνδρομητική. Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό

Faphouse – Tecom ltd: Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό

XHamster – Hammy Media ltd (ομίλου wisebits): Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό

Pornhub – Ayio Freesites ltd (ομίλου Ayio): Η εταιρεία εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου

Virtual Taboo – Camon Tradind ltd: Η πλατφόρμα είναι συνδρομητική. Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό

Οι εταιρείες Faphouse – Tecom ltd και Virtual Taboo – Camon Trading ltd έχουν τον ίδιο διευθυντή και γραμματέα και την ίδια διεύθυνση.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter