Ιταλία: Αποζημίωση 100.000 ευρώ ζητάει η Μελόνι για deepfake πορνογραφικό βίντεο σε βάρος της

Ιταλία: Αποζημίωση 100.000 ευρώ ζητάει η Μελόνι για deepfake πορνογραφικό βίντεο σε βάρος της
via AP

Στην ιταλική Δικαιοσύνη προσφεύγει η Τζόρτζια Μελόνι για deepfake βίντεο πορνό, όπου οι δράστες έκαναν μοντάζ με το πρόσωπό της σε σώματα πορνοστάρ.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας διεκδικεί με αγωγή εναντίον των δυο φερόμενων δημιουργών των βίντεο αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο σύμφωνα με την δικηγόρο της Μαρία Τζούλια Μαρόντζιου είναι ένα «συμβολικό» ποσό.

Η Μελόνι, όπως έγινε γνωστό θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως στις 2 Ιουλίου σε δικαστήριο στη Σαρδηνία και αν κερδίσει τη δίκη θα δωρίσει το ποσό σε οργάνωση υποστήριξης γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας.

Στο επίκεντρο της έρευνας των ιταλικών Αρχών που ξεκίνησε το 2020 στην πόλη Σασαρι βρίσκονται ένας 40χρονος κάτοικος Σαρδηνίας, ο οποίος πιστεύεται ότι δημιούργησε με ειδικό λογισμικό τα deepfake βίντεο με τη Μελόνι -όταν εκείνη ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση – και ο 73χρονος πατέρας του.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες έγινε εφικτό να εντοπιστούν από την κινητή συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για την ανάρτηση των βίντεο. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ορισμένες υποθέσεις δυσφήμισης έχουν και ποινική διάσταση και να επισύρουν ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα βίντεο δημοσιεύτηκαν σε πορνογραφικό ιστότοπο στις ΗΠΑ, όπου συγκέντρωσαν «εκατομμύρια» προβολές σε διάστημα αρκετών μηνών.

Στην αγωγή της η Μελόνι σημειώνει ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα «σε όλες τις γυναίκες που είναι θύματα τέτοιου είδους κατάχρησης εξουσίας και να μην φοβούνται να καταθέτουν μήνυση».

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Κρίση μετά τα ατυχήματα – Γιατί όλοι φρικάρουν;

Αφγανιστάν: Τρίτη σχολική χρονιά χωρίς κορίτσια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Έρευνα: Οι νέοι είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από τους μεγαλύτερους – Ο ρόλος των social media

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter