Κύπρος: Ένοχος 41 χρόνια μετά ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη

Κύπρος: Ένοχος 41 χρόνια μετά ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη

Το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας έκρινε ένοχο τον πρώην Μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσόστομου, για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη. Πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το 1981.

Η γυναίκα, 58 ετών σήμερα είχε καταθέσει πριν από λίγους μήνες ότι τότε είχε επισκεφθεί πέντε φορές στο γραφείο του τον Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει επίδομα ως ορφανή, εξαιτίας του θανάτου του πατέρα της. Κατά τα λεγόμενά της, την πέμπτη φορά, ο ιερέας την κλείδωσε στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα.

Το δικαστήριο έκρινε ως αξιόπιστους μάρτυρες την γυναίκα, την μητέρα της, την αδελφή της και τον γιατρό της. Το δικαστήριο έκρινε ότι η γυναίκα είχε έντονη βιωματική εμπειρία που την στιγμάτισε γι αυτο και έκανε απόλυτα αποδεκτή της θέση της.

Η δικαστής χαρακτήρισε τη στάση του ιερωμένου ως «απογοητευτική» και αναφέρει ότι η μαρτυρία του στερείται πειστικότητας.

Ο ποινικός κώδικας τότε προέβλεπε ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ με πρόσφατη τροποποίηση προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 5 έτη. Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 26 Μαΐου για αγόρευση για μετριασμό της ποινής, ενώ θα οριστεί και το ακριβές ύψος αυτής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Για την υπόθεση αναμένεται να συνεδριάσει και η Ιερά Σύνοδος Κύπρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter