Κυριάκος Μητσοτάκης: Και παπάς και παπατζής

Μα ο Τσιόδρας; Καλά ο άλλος ονόματι Λύτρας, αλλά ο Τσιόδρας; Ο Σωτήρη Μου; Να διαπράττει επιστημονική μελέτη που δείχνει ότι o Μητσοτάκης ευθύνεται για κάποιες χιλιάδες από τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας;

Ο Τσιόδρας; Να κάνει λογαριασμούς και να βγάζει ποσοστά μακάβρια και να τα κάνει ωραία ωραία, με πίνακες και διαγράμματα, θηλιά στον λαιμό του Μητσοτάκη; Να πολλαπλασιάζει τα κρούσματα, να διαιρεί το ΕΣΥ, να αφαιρεί τους νεκρούς, να προσθέτει τις κλίνες και να βγάζει τον Μητσοτάκη ένοχο για χαμένες ζωές;

Και πού να κρυφτεί τώρα ο Πέτσας, που έλεγε ότι είναι πεταμένα τα λεφτά που δίνονται για ΜΕΘ; Και ο Σκέρτσος, που έλεγε ότι δεν χρειαζόμαστε ΕΣΥ πολυτελείας; Και ο Γεραπετρίτης, που έλεγε ότι οι ΜΕΘ είναι για να δίνουν πιστοποιητικά θανάτου;

Και ο δεν-φταίω-για-τίποτε Μητσοτάκης; Πού να κρύψει ο έρμος το χάλι του; Που έλεγε λίγες μέρες πριν δει το φως τη δημοσιότητας η έκθεση-φωτιά στα μπατζάκια του ότι δεν έχει στοιχεία αν είναι πιο πιθανό να πεθάνει κάποιος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ από κάποιον εντός; Και ζητούσε οργίλος στοιχεία από τους συριζαίους;

Οπαπάς κι ο παπατζής είναι δυο κατηγορίες ανθρώπων άκρως αντίθετες. Ο ένας διακονεί νομίμως την ουράνια λειτουργία, ο άλλος παρανόμως την επίγεια πανουργία. Ο ένας υπόσχεται ζωή αιώνια κι ο άλλος εξαπατά τα κωθώνια. Και είναι κατά κάποιον τρόπο και οι δύο συμπαθείς, αν και όχι για τους ίδιους λόγους. Ο ένας επειδή αντιστέκεται στον διάβολο, ο άλλος επειδή συμμαχεί με τον διάβολο. Είναι όμως αντιπαθή έως περιφρόνησης και μισητά έως μπουκέτων τα άτομα που σμίγουν τον παπά και τον παπατζή εις σάρκα μίαν. Και παπάς και παπατζής. Με το ένα χέρι να κάνει τον σταυρό του και με το άλλο να εξαπατά και να κλέβει τον διπλανό του. Οπως ο Μητσοτάκης, για παράδειγμα.

Ο Μητσοτάκης, μάλιστα. Παπάς και τι παπάς. Πάπαρος! Δεν χάνει ευκαιρία

Δεν είχε στοιχεία! Κοτζάμ μελέτη του Σωτήρη του είχε, κι αυτός και όλοι οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι «σε ανώτατο επίπεδο», αλλά την ξέχασε στο συρτάρι. Με τη σημείωση: Δεν με παρατάτε λέω γω, τώρα πάω για μπάνιο με τη Μαρέβα Μου.

Σιγά μην κώλωνε ο Μητσοτάκης. Χώθηκε ως συνήθως πίσω από το ψέμα. Δεν ήξερε, δεν είδε την έρευνα του Τσιόδρα και του Λύτρα. Στην ουρά μαζί με τους άλλους, που δεν ήξεραν τι γίνεται στο Αουσβιτς και το Νταχάου.

Εβαλε το μαντρόσκυλο μετά να γαβγίζει ότι για όλα φταίει ο Τσίπρας. Υπέβαλε και τον Τσιόδρα στην

να κάνει τον σταυρό του, να ανάψει το κερί του, να γονατίσει μπροστά στις εικόνες, να επιδείξει την αφοσίωσή του στον Κύριο. Και στους επί της γης εκπροσώπους Του. Μέχρι την Ιερά Σύνοδο έφτασε η χάρη του και αυτή ήταν η έσχατη ευλάβεια, που τον κατέταξε στη χορεία των παπάδων, έστω και χωρίς ράσο. Στο κάτω κάτω «το ράσο δεν…» και τα λοιπά. Είχε προηγηθεί βέβαια ο ζηλωτής Μητσοτάκης. Με τον εξορκισμό του Τσίπρα που δεν νιώθει την ανάγκη να ανάψει ένα κερί. Και τη μεγαλοψυχία στους πιστούς: Υπάγετε ανεμβολίαστοι. Εξασφαλίζετε ταχεία μετάβαση στη βασιλεία των ουρανών.

Θεοφοβούμενος έως αγιογραφίας δηλαδή. Και θεομπαίχτης όμως, έως δικογραφίας. Είναι ζήτημα αν υπάρχει μία από τις δέκα εντολές που να μην την έχει κάνει offshore. Και το ψέμα έχει στην άκρη της γλώσσας – κάτι ξέρει ο Σωτήρης του. Και το όνομα του Κυρίου επί ματαίω –για εκλογική αλίευση πιστών δηλαδή– απλώνει στην ψαραγορά. Και το ου κλέψεις λέγεται ότι το έχει αναρτήσει μαζί με μια εικόνα της Μαρέβας στο σπίτι του Βολταίρου. Τα υπόλοιπα, ου μοιχεύσεις, ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ου πλαστογραφήσεις πόθεν έσχες, ου γενικώς, επαφίενται όλα στην κρίση του Παναγιοτάτου Ιερώνυμου. Με εξαίρεση το ου φονεύσεις, που επαφίεται στην κρίση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Εντάξει μωρέ. Δεν είναι και κακό να έχουμε έναν πρωθυπουργό ιερουργό των μυροφόρων, αυτουργό των νεκροφόρων και εχθρό των φόρων, λένε οι εκπρόσωποι των κατά τόπους κερδοφόρων. Της κατά Σταϊκούρα μεσαίας τάξεως, η οποία εν τη μεγαθυμία της αγκαλιάζει και τον παπά και τον παπατζή, αρκεί να της εξασφαλίζει μερίδιο από τα κόλλυβα. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν. Σωστοί οι Φαρισαίοι. Αλίμονο όμως σε κείνους που δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι κάτω από τα γένια του παπά και τα χτένια του παπατζή παίζονται τα δικά τους ιμάτια.

έσχατη ταπείνωση να λέει μαλακίες για πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την έρευνά του. Βρήκαν όλοι μαζί και τον Κουρουμπλή, που είπε ότι δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Και πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα.

Οταν ο Μητσοτάκης λέει για στρέμματα και φέρετρα και ο Χρυσοχοΐδης «κάψατε εκατό ανθρώπους» είναι Δευτέρα. Οταν ο Κουρουμπλής λέει «δολοφονήσατε ανθρώπους» είναι ψυχοσάββατο.

Οταν έχουμε εκατό νεκρούς τη μέρα είναι κανονικότητα.

Θεοφοβούμενος έως αγιογραφίας δηλαδή.

Και θεομπαίχτης όμως, έως δικογραφίας. Είναι ζήτημα αν υπάρχει μία από τις δέκα εντολές που να μην την έχει κάνει offshore. Και το ψέμα έχει στην άκρη της γλώσσας

– κάτι ξέρει ο Σωτήρης του