Κυριάκος Μητσοτάκης: Θράσος και ψεύδη για υποκλοπές και πλειστηριασμούς, λάσπη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θράσος και ψεύδη για υποκλοπές και πλειστηριασμούς, λάσπη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Θράσος, αοριστολογία, γενικόλογες αναφορές και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιφύλασσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων ότι δεν βλέπει πρόβλημα πλειστηριασμών, αλλά ούτε ζήτημα κράτους δικαίου στον απόηχο του σκανδάλου των υποκλοπών το οποίο διασύρει τη χώρα στην Ευρώπη. Παράλληλα, δεν δίστασε να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πετώντας τη «μπάλα στην εξέδρα» για τις αποκαλύψεις του Guardian σχετικά με την «ομάδα Jorge».

«Δεν βλέπω κανένα κύμα πλειστηριασμών αυτή τη στιγμή που μιλάμε και ο εξωδικαστικός μηχανισμός τρέχει» ήταν η πρωτοφανής απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε ουσιαστικά θέση υπέρ των funds και ενώ λίγες ώρες πριν ο Άρειος Πάγος καθαρόγραψε την απόφαση υπέρ τους σε χρόνους εξπρές.

Αλλά και στο ζήτημα των υποκλοπών ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να προκαλέσει λέγοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε τις ευθύνες του. «Έδρασα ταχύτητα, ανέλαβα τις ευθύνες μου και προώθησα αλλαγές στην ΕΥΠ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ποιώντας τη νήσσα για την ηθική αυτουργία και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

«Δεν θα κάνει διαφορά το πότε θα γίνουν οι εκλογές, λίγες εβδομάδες πριν ή μετά. Δεσμεύτηκα ότι θα εξαντλήσω την τετραετία και το έκανα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσδιόρισε γενικώς και αορίστως τις εκλογές την άνοιξη. Ταυτόχρονα δεν δίστασε να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα κάνοντας λόγο για υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος από πλευράς αντιπολίτευσης, τη στιγμή που έρχονται στο φως οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις του Guardian και δεκάδων διεθνών ΜΜΕ για την «ομάδα Jorge» που επηρεάζει πολιτικές καμπάνιες σε 30 και πλέον χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

«Είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε σήμερα ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα Δημοκρατίας στη χώρα μας. Αυτοί που τα λένε με πρώτο τον κ. Τσίπρα έχουν ένα σκοπό. Και αυτός είναι να δημιουργήσουν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος. Ήδη το εννοούν. Θέλουν να μας πουν περίπου ότι οι πολίτες θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και τελικά θα βγει η Νέα Δημοκρατία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θεωρίες συνωμοσίας.

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού και η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα επιχειρήσει μία κυβέρνηση ηττημένων. «Ο κ. Τσίπρας δεν διακρίνεται για τη σχέση του με την αλήθεια. Η κ. Κωνσταντοπούλου του είχε καταλογίσει ότι μπροστά του ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας» δήλωσε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος ακόμη μια φορά σε πρώην πολιτικούς συνοδοιπόρους του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είμαι της λογικής εξαγοράς ψήφων, είναι κοστολογημένες και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, κάνοντας λόγο για θετικό πρόσημο «στο μέτρο των δυνατοτήτων της κυβέρνησης» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση περί επιδοματικής ενίσχυσης των πολιτών λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές. Σε ρόλο Πυθίας μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε μάλιστα πως «η ακρίβεια θα βαίνει μειούμενη», δίχως να παραθέσει κανένα περαιτέρω στοιχείο. «Είδατε ότι σήμερα μπήκαν και σημαντικά πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ. Είμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο κερδοσκοπίας. Όσο μπορούμε ελέγχουμε την αγορά και κινήσεις όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού», υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα άλλο πακέτο στήριξης.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, λέγοντας ότι «δημιουργήθηκε ένα κλίμα«δημιουργικής ταύτισης» μεταξύ των δύο λαών». Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξει κάποια συνέχεια μετά την εξ αρχής επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενδεχομένως με κάποια μεταξύ τους επαφή, σημείωσε: «Είχα προβλέψει πολύ πριν χτυπήσει αυτή η καταστροφή ότι κάποια στιγμή θα ξανασυναντιόμουν με τον πρόεδρο Ερντογάν, εφόσον εγώ συνεχίσω να είμαι πρωθυπουργός κι αυτός συνεχίσει να είναι πρόεδρος. Το λέω διότι έχουμε και οι δύο χώρες επερχόμενες εκλογές. Δεν ήμουν ποτέ εγώ αυτός ο οποίος έκλεισε την πόρτα του διαλόγου στην Τουρκία. Ο κύριος Ερντογάν ήταν αυτός ο οποίος έλεγε “Μητσοτάκης γιοκ”. Εγώ πάντα θεωρούσα απαραίτητη τη δυνατότητά μας να συνομιλούμε απευθείας ως γείτονες στο πνεύμα της καλής γειτονίας».

Διαβάστε επίσης:

«Επιστημονική φαντασία» για την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις του Guardian για τους Ισραηλινούς στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εμπαιγμός και το επίδομα – κοροϊδία στους συνταξιούχους με 4 παραδείγματα

Ευρωβουλευτές ΝΔ: Οι Έλληνες δεν χειραγωγούνται αλλά «η PEGA παρεμβαίνει στις εκλογές»

Σε χρόνους εξπρές ο Άρειος Πάγος καθαρόγραψε την απόφαση υπέρ των funds – Στηρίζεται στο νόμο του 2003

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter