Κύρτσος: Η στάση της Δικαιοσύνης για Βαξεβάνη επηρεάζει τη σχέση Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κύρτσος: Η στάση της Δικαιοσύνης για Βαξεβάνη επηρεάζει τη σχέση Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αιχμηρά είναι τα σχόλια που αφήνει κατά της κυβέρνησης αλλά και της δικαστικής εξουσίας με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, αναφερόμενος τόσο στη δίωξη του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη όσο και στην κατακρήμνιση της Ελλάδας στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην 108η θέση.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κύρτσος τονίζει και τις αρνητικές προεκτάσεις που δύνανται να έχουν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις στις σχέσεις μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, ενώ παράλληλα θέτει ζήτημα παραβίασης του κράτους δικαίου.

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Της φταίει η μεθοδολογία των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα για την 108η θέση της Ελλάδας στην Ελευθερία του Τύπου

«Η στάση Δικαιοσύνης για Βαξεβάνη, Παπαδ., Τουλουπ. επηρεάζει σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ», επισημαίνει, συμπληρώνοντας πως «Πολωνία,Ουγγαρία θα απαιτήσουν να μειωθεί πίεση που δέχονται για κράτος δικαίου», ενώ σε προηγούμενη ανάρτησή του και αναφερόμενος στην Ελευθερία του Τύπου σχολιάζει πως «Οι δικαιολογίες που πρόβαλε η κυβέρνηση για απαράδεκτο περιορισμό ελευθερίας ΜΜΕ… είναι εντελώς εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου κράτους δικαίου».

Ακολουθούν οι αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter