Κυβέρνηση µπετόν αρµέ

Κυβέρνηση µπετόν αρµέ

Φρίξαµε όλοι ακούγοντας την περιπέτεια ενός Γερµανού που συνελήφθη βάσει εντάλµατος στην Κω στις 18 του περασµένου Ιουνίου και έµεινε κρατούµενος άδικα ως τις 25 Αυγούστου 2023. Ο ίδιος αντιδρούσε µιλώντας για συνωνυµία αλλά… δεν τον καταλάβαιναν. Χωρίς συνήγορο υπεράσπισης και χωρίς µεταφραστή έµεινε στο κελί 69 µέρες ώσπου να αθωωθεί από δικαστήριο.

Μοναδικό λάθος, αδιαφορία και αµέλεια, κράτος-µπάχαλο ή µήπως κρατική αυθαιρεσία; Αν στη θέση του πολίτη χώρας της ΕΕ ήταν ένας ευάλωτος ή και µετανάστης, θα σάπιζε στη φυλακή. Ηδη έχουν δικαστεί πρόσφυγες µε την κατηγορία του διακινητή καθ’ υπόδειξιν των αρχών. Οι ίδιες (ανεξέλεγκτες) διωκτικές και πολιτικές αρχές έχουν εκδώσει ετυµηγορίες για υποθέσεις από το έγκληµα της Marfin ή το σκάνδαλο Novartis µέχρι τα εγκλήµατα της Πύλου και των Τεµπών. Με µιντιακή συνδροµή «έλυσαν» το µυστήριο µε απανθρακωµένο σε καλώδια υψηλής τάσης· βολικά έκλεισαν την υπόθεση µιλώντας για Ροµά που έψαχνε για χαλκό ενώ επρόκειτο για πρώην δηµοσιογράφο.

Οι ίδιες αρχές, η ίδια κυβέρνηση και το κράτος της επαίρονται ότι µε ελέγχους τιθασεύσουν την ακρίβεια, τη «µαύρη» εργασία, τις πολεοδοµικές παραβάσεις, τα αυθαίρετα, το λαθρεµπόριο, τη φοροδιαφυγή, τον χουλιγκανισµό, την Greek mafia κ.ά. Η Επιτροπή Ανταγωνισµού και άλλες ρυθµιστικές αρχές εποπτεύουν τα καρτέλ και τις µονοπωλιακές πρακτικές από κολοσσούς.

Ανακοινώνουν αυστηρή εποπτεία στα ιδιωτικά πανεπιστήµια, ενώ τα εποπτευόµενα κολέγια έχουν ήδη πιαστεί να δίνουν πτυχία χωρίς κανένα αντίκρισµα.

Καθώς τους… διαφεύγει το πάρτι που γίνεται παντού, από τροχαίες παραβάσεις µέχρι τη ληστεία τόνων λαδιού από συνεταιρισµό, οι ίδιες αρχές επιδεικνύουν αξιοζήλευτο συντονισµό και µε αστραπιαία ταχύτητα αλλοιώνουν στοιχεία από τον χώρο της σύγκρουσης και κουκουλώνουν το έγκληµα στα Τέµπη από το περιεχόµενο του εµπορικού συρµού µέχρι και τις πολιτικές ευθύνες.

Κυβέρνηση 41% και κράτος λειτουργούν εγκληµατικά «άριστα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter