Κυβέρνηση για αγρότες: «Έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια» – Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα

Κυβέρνηση για αγρότες: «Έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια» – Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα
AP Photo/Giannis Papanikos

«Έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια. Το έχουμε πει και δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αιτήματα των αγροτών, που κλιμακώνουν τον αγώνα τους, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει ουσιαστικά τους αιτήματα.

Ταυτόχρονα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «ως προς το ευρύτερο ζήτημα του αγροτικού, όπως είναι το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης της ΚΑΠ, όπως είναι το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων, αυτά είναι ζητήματα για τα οποία εργάζεται η κυβέρνηση, σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αγρότες. Ως προς το αγροτικό πετρέλαιο, δεν υπάρχει κάποιο άλλο περιθώριο για τη φετινή χρονιά».

Αύριο τα τρακτέρ στην Αθήνα

Τη στιγμή που η κυβέρνηση κλείνει οποιαδήποτε δυνατότητα λήψης ουσιαστικών μέτρων, οι αγρότες «φουντώνουν» τον αγώνα τους, καθώς αύριο θα βρεθούν με μαζικό τρόπο στο κέντρο της Αθήνας, δείχνοντας, ότι δεν θα κάνουν πίσω από αυτά που ζητούν, που όπως λένε, είναι θέματα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, είχε αναφέρει ότι «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

Στην αδρανοποίηση «επενδύει» η κυβέρνηση

Από την άλλη η κυβέρνηση επενδύει στην αδρανοποίηση των αγροτών, καθώς και στη «διάρρηξη» της ενότητας στο εσωτερικό του κινήματος. Σε αυτό τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές, που ζυμώνουν την γραμμή της κυβέρνησης.

Η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων δημιουργεί φόβο για κρίσιμη πολιτική φθορά στην κυβέρνηση, καθώς στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, η γαλάζια παράταξη είχε λάβει το 48% των ψήφων στον αγροτικό κόσμο. Μάλιστα, οι φόβοι πολλαπλασιάζονται και από τις αντιδράσεις των σκληρών δεξιών, για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Ενδεικτική ήταν η φράση του Αντώνη Σαμαρά «όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξή μας και τις ιδέες μας», την στιγμή που άσκησε δριμεία κριτική σε όλες τις στρατηγικές επιλογές του Μητσοτάκη (ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, αγροτικό). Η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ θεωρεί ότι στις ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα έχει σημαντική συρρίκνωση των ποσοστών της.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Κατεβαίνουν στην Αθήνα απαντώντας στα «ψίχουλα» Μητσοτάκη – Καθ΄ οδόν τα πρώτα τρακτέρ (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter