Κυβερνητική κάλυψη για τις καταγγελίες ξυλοδαρμού της 16χρονης από αστυνομικούς

Κυβερνητική κάλυψη για τις καταγγελίες ξυλοδαρμού της 16χρονης από αστυνομικούς

Ρόλο… υπερασπιστή των αστυνομικών που αυθαιρετούν, παρά την άγνοια που δήλωσε, ανέλαβε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που σε ερώτηση του documentonews.gr για τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο από αστυνομικούς, έσπευσε να καλέσει «να μην τσουβαλιάζουμε», αλλά και «ούτε να δεχόμαστε, ούτε να απορρίπτουμε a priori» τις καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διερευνηθούν τα γεγονότα που προηγήθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, στο σημείο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Νέο Ηράκλειο όπου βρέθηκε πεσμένη χωρίς τις αισθήσεις της στο οδόστρωμα η ανήλικη η οποία έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Σημειώνεται πως σύμφωνα με καταγγελίες, το 16χρονο κορίτσι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, και στη συνέχεια η ΕΛΑΣ έκανε λόγο για «κουκουλοφόρο».

Διαβάστε επίσης: Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης

Λίγες ώρες νωρίτερα, το documentonews.gr ζητούσε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξηγήσεις και πληροφορίες για το τι συνέβη το Σάββατο, όπως προφανώς και για το εάν έχει υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία για τη διερεύνηση των καταγγελιών, με τον Παύλο Μαρινάκη όχι μόνο να μην δίνει κάποια τέτοια πληροφορία, αλλά να επιχειρεί να υπερασπιστεί την όποια αυθαιρεσία, με πρόφαση την ανάγκη «να μην τσουβαλιάζουμε το σύνολο των αστυνομικών».

«Οποτεδήποτε υπάρχει μία καταγγελία για ένα περιστατικό, εξετάζεται αυτή η καταγγελία. Εγώ δεν έχω κάποια ενημέρωση για κάποιο πόρισμα, σχετικά με την καταγγελία που μου λέτε. Όταν έχουμε κάποιο πόρισμα ή κάτι περισσότερο, προφανώς θα επανέλθουμε και εμείς» ανέφερε γενικόλογα και δίχως καμία ανακοίνωση σχετικής έρευνας της ΕΛΑΣ για το περιστατικό, συνεχίζοντας με την επιχείρηση υπεράσπισης.

«Αυτό το οποίο λέμε – όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό – ότι η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί, ως έχει καθήκον, να εφαρμόσει τον νόμο, να επιβάλλει τον νόμο σε όλα τα περιστατικά. Είδατε και τις τελευταίες μέρες είχαμε και συλλήψεις σε διαφορετικής τάξεως μεγέθους περιστατικά και διαφορετικής προέλευσης παραβατικότητα. Η παραβατικότητα είναι παραβατικότητα και πρέπει να αντιμετωπίζεται, προφανώς, όμως, όπως ορίζει ο νόμος και χωρίς να ξεφεύγουν» ανέφερε, συνεχίζοντας ακολούθως με τις εκκλήσεις περί «μη τσουβαλιάσματος».

«Όταν υπάρχει μια οποιαδήποτε καταγγελία από πολίτη για υπέρβαση, είτε υπέρβαση εξουσίας είτε υπέρμετρη χρήση βίας από κάποιο αστυνομικό όργανο, αυτή η καταγγελία εξετάζεται. Ούτε τη δεχόμαστε, ούτε την απορρίπτουμε a priori, ούτε προφανώς «τσουβαλιάζουμε» το σύνολο των αστυνομικών. Όταν έχουμε, λοιπόν, κάτι περισσότερο, θα επανέλθουμε» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος να διασφαλίσει πως θα κάνουμε και εμείς το ίδιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter