Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα μόλις 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα μόλις 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

«Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα».

Αυτά είπε μεταξύ των άλλων σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια δήλωση βέβαια που απευθύνεται στους πολίτες και απέχει από μια ουσιαστική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Και γιατί να μην πανηγυρίζει τη στιγμή που έχει επιλέξει εκ των προτέρων τι θα παίξουν τα κανάλια, οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες;

Γιατί ελέγχει την ενημέρωση. Όταν δεν την ελέγχει προφανώς αποκλείει τους δημοσιογράφους, όπως σήμερα στις δηλώσεις Δένδια-Τσαβούσογλου στο υπουργείο Εξωτερικών. Για να μην του χαλάσουν το «image» και τις δεύτερες (ή και πρώτες) σκέψεις του για τον «ελληνοτουρκικό» διάλογο!

Μέσα σε όλα αυτά που θέλει να ελέγχει είναι και η «επιτυχία» του εμβολιαστικού προγράμματος.

Απέκλεισε και δεν έψαξε εναλλακτικές λύσεις εμβολίων, απέκλεισε (στην ουσία) την απελευθέρωση της πατέντας του εμβολίου, χλεύασε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, προσπάθησε να οικειοποιηθεί τη δήλωση Μπάιντεν υπέρ της παραγωγής εμβολίων από εθνικές φαρμακοβιομηχανίες…

Και στο τέλος τα έριξε στην Ευρώπη, άσφαιρα βέβαια γιατί το πρόγραμμα πήγε πίσω και οι εμβολιασμοί δεν έγιναν στην ώρα τους.

Φταίει η πρόεδρος της Κομισιόν, φταίνε τα λόμπι των Βρυξελλών, φταίνε τα επιχειρηματικά βαρίδια στα πόδια των πολιτικών;

Ένα είναι γεγονός πως αντί για κάπου 6 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους (για τους οποίους μιλούσαν οι ειδικοί και υποσχόταν η κυβέρνηση) στην αρχή του καλοκαιριού και με την τουριστική περίοδο να έχει ανοίξει έχουμε κάνει μόλις 2 εκατομμύρια.

Και σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να υπολογίσουμε πως τα δύο αυτά εκατομμύρια στη χώρα μας δεν έχουν πλήρη ανοσία γιατί οι προσφάτως εμβολιασθέντες με τη δεύτερη δόση θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 14 ημέρες για να παράξει τα αποτελέσματά της.

Έτσι λοιπόν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζει σαν μέρος των δηλώσεων προς τους υπουργούς του, ξέρει ότι μας μιλάει για την αποτυχία του σχεδίου του που προσπαθούν να το διασώσουν όπως μπορούν στο και πέντε!

Μια χώρα ιδιαίτερα ευαίσθητη στον τουρισμό, όπου το ¼ του ΑΕΠ εξαρτάται από αυτόν, ίσως θα όφειλε να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια, περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και έξω από την «ευρωπαϊκή πολιτική» υπέρ ορισμένων συγκεκριμένων εμβολίων.

Γιατί προέχει η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών. Έτσι δεν λένε;

Αλλά αν στα τέλη του περασμένου χρόνου μας είχαν βομβαρδίσει για τα εμβόλια και για τα επιθυμητά επίπεδα ανοσίας πριν το καλοκαίρι στο 60-70% του πληθυσμού, σήμερα πανηγυρίζουν για τα 2 εκατομμύρια, ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο με άσφαιρα πυρά και όλοι είναι ικανοποιημένοι.

Η αλήθεια είναι πως όλη η Ευρώπη έχει μείνει πίσω. Για τους πλήρως εμβολιασμένους παίζει ένα ποσοστό γύρω στο 20% στις περισσότερες χώρες.

Αλλά γι αυτό υπάρχου οι κυβερνήσεις: Για να πατάνε πόδι και να βλέπουν το εθνικό συμφέρον, όχι για να κρύβονται πίσω από τα γραφεία των Βρυξελλών.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter