Κυβερνητικός αυταρχισμός χωρίς όρια: Ο Κύρτσος καταγγέλλει λογοκρισία ομιλίας του από το ΑΠΕ

Κυβερνητικός αυταρχισμός χωρίς όρια: Ο Κύρτσος καταγγέλλει λογοκρισία ομιλίας του από το ΑΠΕ

Τις συνηθισμένες αυταρχικές πρακτικές συνεχίζει όπως φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δικαιώνοντας για ακόμη μια φορά την αξιολόγηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, καθώς το ΑΠΕ με την καθοδήγηση Μητσοτάκη, λογόκριναν και αποσιώπησαν την τοποθέτηση του Γιώργου Κύρτσου στην συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα καταγγείλει ο Ευρωβουλευτής της πολιτικής ομάδας του Renew Europe, «από όταν άρχισα να ασκώ κριτική στις απαράδεκτες πλευρές της πολιτικής Μητσοτάκη, αποκλείστηκα σταδιακά από τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια και σχεδόν από το σύνολο ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας», ενώ κάνει λόγο για αυταρχικά καθεστώτα και ψέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «έχει κάνει σκοτεινές επιλογές που παραπέμπουν στα χρόνια της λογοκρισίας και της κρατικής αυθαιρεσίας».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Γιώργος Κύρτσος, από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ παραλείφθηκε σκόπιμα η παρέμβαση του η οποία έγινε αμέσως μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και με χρόνο ομιλίας που αναλογεί στην πολιτική ομάδα του Renew Europe.

«Με τον αποκλεισμό μου από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αυταρχισμός Μητσοτάκη πηγαίνει σε άλλα επίπεδα εφόσον με δική του νομοθετική παρέμβαση το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως και η δημόσια τηλεόραση, περιήλθαν υπό τον άμεσο πολιτικό έλεγχο του γραφείου του πρωθυπουργού», αναφέρει ο ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κύρτσος, στράφηκε εναντίον τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του διευθυντή του γραφείου του  – και ανιψιού του κ. Δημητριάδη – σημειώνοντας πως έχουν την πολιτική ευθύνη για την εξαφάνιση του από τη δημόσια τηλεόραση και από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το οργανωτικό σχήμα που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης συναντάται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα και δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αρχές του κράτους δικαίου. Μπορεί, όπως δηλώνει ο ίδιος, να ήταν αντιστασιακός όταν ήταν έξι μηνών αλλά σε ώριμη βιολογική και πολιτική ηλικία έχει κάνει σκοτεινές επιλογές που παραπέμπουν στα χρόνια της λογοκρισίας και της κρατικής αυθαιρεσίας»

«Η συμπεριφορά Μητσοτάκη και του συστήματος που τον υπηρετεί εκθέτουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διεθνώς» σημειώνει και καταλήγει τονίζοντας πως «Δικαιώνουν επίσης την αξιολόγηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, στη θέση 108 επί συνόλου 180 χωρών, αρκετά κάτω από την Ουγγαρία του Όρμπαν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Κύρτσου: 

Ο Μητσοτάκης λογόκρινε ομιλία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάλυψε με το ρεπορτάζ του, στο οποίο στηρίχθηκε και η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ, τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για την Τουρκία.

Το σχετικό ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων είχε τίτλο: ‘Στρασβούργο τοποθετήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών στη συζήτηση για την έκθεση για την Τουρκία’.

Από το ρεπορτάζ παραλείφθηκε σκόπιμα η δική μου παρέμβαση η οποία έγινε αμέσως μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και με χρόνο ομιλίας που αναλογεί στην πολιτική ομάδα του Renew Europe.

Εδώ και 18 μήνες, από όταν άρχισα να ασκώ κριτική στις απαράδεκτες πλευρές της πολιτικής Μητσοτάκη, αποκλείστηκα σταδιακά από τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια και σχεδόν από το σύνολο ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

Με τον αποκλεισμό μου από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αυταρχισμός Μητσοτάκη πηγαίνει σε άλλα επίπεδα εφόσον με δική του νομοθετική παρέμβαση το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως και η δημόσια τηλεόραση, περιήλθαν υπό τον άμεσο πολιτικό έλεγχο του γραφείου του πρωθυπουργού.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο διευθυντής του γραφείου του και ανιψιός του κ. Δημητριάδης έχουν την πολιτική ευθύνη για την εξαφάνιση μου από τη δημόσια τηλεόραση και από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το οργανωτικό σχήμα που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης συναντάται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα και δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αρχές του κράτους δικαίου. Μπορεί, όπως δηλώνει ο ίδιος, να ήταν αντιστασιακός όταν ήταν έξι μηνών αλλά σε ώριμη βιολογική και πολιτική ηλικία έχει κάνει σκοτεινές επιλογές που παραπέμπουν στα χρόνια της λογοκρισίας και της κρατικής αυθαιρεσίας.

Η συμπεριφορά Μητσοτάκη και του συστήματος που τον υπηρετεί εκθέτουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διεθνώς.

Δικαιώνουν επίσης την αξιολόγηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, στη θέση 108 επί συνόλου 180 χωρών, αρκετά κάτω από την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Διαβάστε επίσης: 

Μετά και την αναφορά του Documento: Συστάσεις ΕΣΗΕΑ σε ΑΠΕ πριν τη συνάντηση με Περδικάρη

Αναφορά στην ΕΣΗΕΑ κατά της «νέας δεοντολογίας» του διευθυντή του ΑΠΕ

Ο διευθυντής του ΑΠΕ κατασκεύασε νέα δημοσιογραφική δεοντολογία – Διαβάστε τι απάντησε στο Documento

Επιχείρηση ΝΔ να ελέγξει το ΑΠΕ με δύο μέλη απεσταλμένα από… το υπουργείο

Το ΑΠΕ σε ρόλο… κομματάρχη «ευλογεί» την κυβερνητική πολιτική για τον ΕΝΦΙΑ

ΜΜΕ και ΑΠΕ κόβουν την Washington Post που «καρφώνει» Μητσοτάκη για λογοκρισία

Δημοσκόπηση του 2018 για τα μάρμαρα του Παρθενώνα εμφανίστηκε ως καινούργια από το ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter