La Repubblica: Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod και το υπερόπλο «Ποσειδών»

La Repubblica: Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod και το υπερόπλο «Ποσειδών»

Ακάθεκτος συνεχίζει τις προκλήσεις προς τη Δύση ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο της πυρηνικής αντιπαράθεσης με την πλευρά του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τον συναγερμό προκαλεί αυτήν τη φορά έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, η οποία στάλθηκε στα πιο σημαντικά συμμαχικά στρατηγεία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και η οποία αναφέρεται στις κινήσεις του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία τον Ιούλιο.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το συγκεκριμένο υποβρύχιο βρίσκεται στη θάλασσα της Αρκτικής και εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη «Ποσειδώνας», η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υποβρύχιο drone Belgorod ήταν ένα από τα τέσσερα όπλα νέας γενιάς που ανακοίνωσε ο Πούτιν το 2018.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είναι ικανό να ταξιδέψει υποβρυχίως επί 6.000 μίλια προτού και να πυροδοτήσει πυρηνική κεφαλή ισχύος 2 μεγατόνων (πάνω από 130 φορές το μέγεθος της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα) την οποία φέρει στη μύτη του.

Η είδηση έρχεται μετά από την εκατέρωθεν ανταλλαγή αυστηρών προειδοποιήσεων για την χρήση πυρηνικών όπλων, στο φόντο της απειλής που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν λίγες ημέρες σχετικά με την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων, σε μια ομιλία στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την πρώτη επιστράτευση της χώρας του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή:Yahoo!news, La Repubblica

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τον Πούτιν για «καταστροφικές» συνέπειες εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter