Λαβρόφ προς Μακρόν: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για διώξεις ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία

Λαβρόφ προς Μακρόν: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για διώξεις ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν «αποδείξεις» σχετικά με διώξεις ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, απαντώντας έτσι στην κριτική του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν βλέπουμε κάποια συγκεκριμένη απόδειξη είτε για τους χάκερς είτε για κάποια εμπλοκή στις δυτικές χώρες ή κάποιο θέμα για τις κατηγορίες καταπάτησης των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας στην Τσετσενία», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

«Αν υπάρχουν γεγονότα, αν υπάρχουν επώνυμα, τότε οι απαντήσεις μας θα είναι σαφείς. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν έχουμε καμία σχέση με τις καταγγελίες»

Σημειώνεται πως ο Γάλλος Πρόεδρος, μόλις χθες έθεσε μετ’ επιτάσεως στο Ρώσο πρόεδρο κατά τη συνάντησή τους στις Βερσαλλίες το θέμα της καταπίεσης των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, περιοχή του Βόρειου Καυκάσου.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων, η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta δημοσίευσε τον Μάρτιο ρεπορτάζ ότι οι αρχές της Τσετσενίας όπου η πλειοψηφία είναι μουσουλμανική, φυλακίζουν και βασανίζουν τους ομοφυλόφιλους.

Η εφημερίδα έγραφε επίσης πως περισσότεροι από 100 ομοφυλόφιλοι είχαν συλληφθεί στην περιοχή – όπου η ομοφυλοφιλία είναι ταμπού – και ότι δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από συγγενείς και ένα τρίτο πέθανε μετά από βασανιστήρια.

Σχετικό ρεπορτάζ είχε κάνει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων όπου ομοφυλόφιλοι μίλησαν για την κράτηση και την κακοποίησή τους.

Οι άνδρες είχαν αρνηθεί όπως είναι λογικό να δώσουν τα ονόματά τους και δεν υπέβαλαν επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία για φόβο τιμωρίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter