ΛΑΡΚΟ: Από τον Αννα στον Καϊάφα οι εργαζόμενοι – Μια εισήγηση προς τη ΔΥΠΑ αποκαλύπτει νέο σχέδιο

ΛΑΡΚΟ: Από τον Αννα στον Καϊάφα οι εργαζόμενοι – Μια εισήγηση προς τη ΔΥΠΑ αποκαλύπτει νέο σχέδιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε την Τετάρτη αντιπροσωπεία των ΔΣ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και εργαζόμενοι της. Παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί τους.

Το Documento δημοσιεύει την εισήγηση προς το ΔΣ της ΔΥΠΑ για την απορρόφηση των 267 εργαζομένων άνω των 55 ετών σε Δήμους της περιοχής και την απορρόφηση 586 εργαζομένων κάτω των 55 ετών σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) και στον e-ΕΦΚΑ.

Ομως σε αυτό το σχέδιο οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας έχουν διάρκεια μόνο τρία χρόνια για τη δεύτερη κατηγορία.

Οι εργαζόμενοι με το έως τώρα γνωστό το σύνθημά τους «έξω από την ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε» και την απόφασή τους για νέα κάθοδο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα φέρονται αντίθετοι με κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης διαφορετική από την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα τονίζει ότι σε 10 ημέρες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας και η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων, των οικογενειών τους και ολόκληρων των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.

Καλεί επίσης την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις υπογραμμίζοντας:

«Εξοπλισμένοι με επιχειρήματα και προτάσεις για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, επιδιώκουμε να υπάρξει διάλογος καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί με σοβαρότητα στους εξής προβληματισμούς:

– Το σχέδιο που εφαρμόζει διασφαλίζει την επαναλειτουργία και την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ;

– Ο διαγωνισμός εκποίησης που διεξήγαγε, έφερε τελικά επενδυτή ή παλιατζή;

– Θα συνεχίσει να διατηρεί το αρχικό σκεπτικό για εργασίες συντήρησης και φύλαξης των εγκαταστάσεων όπως παρουσιάζεται και στις τροπολογίες όπου προϋποθέτει ανανέωση των συμβάσεών μας ή θα το αναθεωρήσει επιβεβαιώνοντας ότι η επένδυση τελικά θα είναι τα παλιοσίδερα;».

Το Σωματείο καταγγέλλει το «θέατρο του παραλόγου» που βιώνουν οι εργαζόμενοι από τη στάση και την κοροϊδία της κυβέρνησης σημειώνοντας:

«Ζούμε “το θέατρο του παραλόγου”: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκυλακάκης μας λέει ότι “αρμόδιος είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης”. Το υπουργείο Οικονομικών μας λέει ότι “αρμόδιο είναι το υπουργείο Εργασίας” και μας έχει σε αναμονή προσδιορισμού συνάντησης από τις 10 Φεβρουαρίου. Το υπουργείο Εργασίας μας λέει ότι “αρμόδιο για τις συμβάσεις εργασίας είναι το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εργασίας είναι αρμόδιο για τα προγράμματα ανεργίας, τα οποία έχει ετοιμάσει”. Στις 5/3/24 ο περιφερειάρχης Στερεάς κ. Σπανός μας είπε ότι “σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών ενημερώθηκε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων”. Μέχρι σήμερα, 19/3/24, ο ειδικός διαχειριστής μας λέει ότι “καθημερινά προσπαθεί να λάβει απάντηση από την κυβέρνηση για το τι θα κάνει με τις συμβάσεις, αλλά απάντηση δεν παίρνει”».

Η εισήγηση στη ΔΥΠΑ για το μέλλον των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Εισήγηση στη ΔΥΠΑ για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ by Website Documento on Scribd

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter