ΛΑΡΚΟ: Συλλαλητήριο εργαζομένων στο Σύνταγμα ενώ στη Βουλή συζητείται τροπολογία για λουκέτο

ΛΑΡΚΟ: Συλλαλητήριο εργαζομένων στο Σύνταγμα ενώ στη Βουλή συζητείται τροπολογία για λουκέτο
Συλλαλητήριο των σωματείων των εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024. Οι εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας που βάζει "λουκέτο" στην βιομηχανία και την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ άμεσα. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης που βάζει λουκέτο στην επιχείρηση και πετάει στον δρόμο τους εργαζομένους της.

Έχοντας στο πλευρό τους χιλιάδες εργαζόμενους της Αττικής, εκατοντάδες Σωματεία και φορείς που δείχνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, διεκδικούν να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή με όλες τις θέσεις εργασίας.

Μαζί τους διαδηλώνουν μαζικά και εργαζόμενοι από τη Στερεά και την Εύβοια.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση έστησε προκλητικά αστυνομικό φραγμό με κλούβες και ΜΑΤ, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν μέχρι τη Βουλή. Τελικά, κάτω από την πίεση των χιλιάδων διαδηλωτών και την παρέμβαση του ΚΚΕ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι κλούβες υποχώρησαν.

Κουτσούμπας: Δεν θα αφήσουμε να περάσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, παρευρέθηκε και μίλησε στους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τονίζοντας: «Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Αυτή η εγκληματική τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Μόλις μιλήσαμε μέσα στη Βουλή, συνεχίζουν οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να μιλάνε στην ολομέλεια. Θα είμαστε παρόντες μέχρι την ονομαστική ψηφοφορία το απόγευμα. Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαίτησε να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από τη συγκέντρωση των εργαζομένων λέγοντας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ: «Είναι απαράδεκτο αυτό το μπλόκο εδώ μπροστά σας που έχει στηθεί. Δεν είστε εγκληματίες, δεν είστε φυγόδικοι, είστε εργάτες που παλεύετε για να ζήσετε τις οικογένειές σας, για να μείνετε στον τόπο σας, να αγωνιστείτε, να βγάζετε το μεροκάματο με ασφάλεια, με υγεία, να ζείτε και να μεγαλώνετε τα παιδιά σας» και συνέχισε: «Η στάση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Έφαγε μια γερή κατραπακιά από όλα τα ΛΑΡΚΟχώρια στις εκλογές και δεν έχει βάλει ακόμα μυαλό. Θα μου πείτε, τόσο της έχει απομείνει, αλλά τι να κάνουμε, εδώ είναι η εργατική τάξη, εδώ είναι ο ελληνικός λαός και αυτός πρέπει να μιλήσει».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τη ΛΑΡΚΟ (Video)

Σοκ: Μόλις 1% η απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία

Σκάνδαλο: «Παραδοχή» Μαξίμου ότι η ΤτΕ θα λειτουργεί… σαν εισαγγελέας και θα διασφαλίζει το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter