ΛΑΡΚΟ: Συνάντηση Τζανακόπουλου – Ξενογιαννακοπούλου με εργαζόμενους – «Να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας»

ΛΑΡΚΟ: Συνάντηση Τζανακόπουλου – Ξενογιαννακοπούλου με εργαζόμενους – «Να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας»

Την εξάντληση των δυνατοτήτων αντιστροφής των τετελεσμένων στη ΛΑΡΚΟ και την πολιτική βούληση για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων τόνισαν σε συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας το πρωί της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2022.

Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αφενός να διατηρηθεί ο ενιαίος παραγωγικός χαρακτήρας της ΛΑΡΚΟ με την επιχείρηση να εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για μια νέα πνοή στη βιομηχανία της χώρας και αφετέρου να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν απολύθηκε κανείς, το εργοστάσιο παρέμεινε ανοιχτό ενώ ρυθμίστηκε η τιμή του ρεύματος από τη ΔΕΗ. Το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ θα αναδειχθεί περεταίρω κατά την ψήφιση της τροπολογίας την Πέμπτη 24/11 στη Βουλή για την παράταση της εκκαθάρισης. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε τη δεδηλωμένη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων τονίζοντας παράλληλα ότι οικονομικά η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει όσο δεν χρησιμοποιείται ως φιλέτο εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων. Υπάρχει η βούληση να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καθώς δεν υφίστανται νομικές περιπλοκές παρά μόνο πολιτική βούληση. Η κυβέρνηση, είπε, έχασε μια χρυσή ευκαιρία την περίοδο της πανδημίας να ενισχύσει τη ΛΑΡΚΟ όταν είχαν αρθεί οι περιορισμοί του συμφώνου σταθερότητας και του δικαίου του ανταγωνισμού.

Από την πλευρά τους τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων έκαναν έναν απολογισμό των 3 χρόνων της ειδικής εκκαθάρισης και ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο εργοστάσιο ύστερα από το σταμάτημα της παραγωγής και την ομαδική απόλυση των εργαζομένων τον Αύγουστο. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους καθώς και την απόδοση των ασφαλιστήριων συμβολαίων. Τόνισαν δε ότι εδώ και 3 χρόνια συνεχίζουν αδιάσπαστοι τον δίκαιο αγώνα τους και παραμένουν όρθιοι και δυναμικά παρόντες.
Ενδεικτικό της επισφάλειας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι έχουν επαναπροσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις που λήγουν στα τέλη Δεκεμβρίου είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έφτασε το νέο για την απόλυση 6 εργολαβικών εργαζομένων. Και αυτό παρά τις δεσμεύσεις στη Βουλή του υπουργού οικονομικών και εκλεγμένου στη Φθιώτιδα κ. Σταϊκούρα ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης των δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα παρευρέθησαν ακόμα ο βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Νίκος Φωτόπουλος, το μέλος του ΔΣ Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Χρήστος Γιαμπουράνης, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, Δημήτρης Καραμέρης, ο συντονιστής και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter