Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Πριν τρία χρόνια έριξε κόκκινο στη νύχτα κι έφυγε…

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Πριν τρία χρόνια έριξε κόκκινο στη νύχτα κι έφυγε…

Ο πρώτος δίσκος που αγόρασε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν το Help των Beattles. Ήταν 9 ετών και λίγες ημέρες μετά ανακοίνωσε στον πατέρα του πως όταν μεγαλώσει θα γίνει μουσικός και θα έχει το δικό του συγκρότημα. Κι όπως το είπε έτσι και το έκανε.

Το 1980 δημιουργεί το συγκρότημα P.L.J Band. Αυτή ήταν η αρχική ονομασία του συγκροτήματος «Τερμίτες». Τα αρχικά σημαίνουν (Paul= Παύλος Κικριλής, Larry= Λ. Μαχαιρίτσας, Jimmy= Δημήτρης Βασαλάκης). Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 από τη Vertigo με τον τίτλο «Armageddon» και περιείχε 9 κομμάτια σε αγγλικό στίχο, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών. Όταν ο στίχος έγινε ελληνικός άλλαξε και το όνομα σε «Τερμίτες». Ήταν ένας μικρός φόρος τιμής στον πρώτο του δίσκο. Τα Βρετανικά «Σκαθάρια» ήταν κομμάτι δικό του.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1986 ο κόσμος παραληρεί στο Λυκαβηττό ακούγοντας για πρώτη φορά το «Πόσο σε θέλω». Δύο χρόνια μετά το συγκρότημα διαλύεται για να συναντηθεί μετά από δέκα χρόνια σε μια μεγάλη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το «Διδυμότειχο Μπλουζ» σε στίχους Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου, κυκλοφόρησε το 1991. Σε λίγο καιρό γίνεται χρυσός με πάνω από 35.000 πωλήσεις. Δεν υπάρχει φαντάρος που δεν τραγουδάει το Διδυμότειχο. Αργότερα, ο Μαχαιρίτσας θα πει πως με αυτό το τραγούδι προσπάθησε να ξορκίσει τα χαμένα του χρόνια στο στρατό.

Έρχεται η συνεργασία με Λίνα Δημοπούλου, Μιχάλη Γκανά, Άκη Δασκαλόπουλου και έχουμε έναν από τους καλύτερους δίσκους των 90’s. Το «Ρίξε Κόκκινο στη Νύχτα» περιλαμβάνει δέκα κομμάτια και συμμετέχουν η  Ελευθερία Αρβανιτάκη στο «Μικρασιάτικο» και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο «Να δεις τι σου έχω για μετά». Εκείνη την εποχή γνωρίζεται και με τον Διονύση Τσακνή.

Στο «Παυσίλυπον», ίσως ο καλύτερος δίσκος  στην καριέρα του τραγουδιστή, περιλαμβάνονται τα τραγούδια η «Απουσία», σε στίχους Μίλτου Πασχαλίδη, τα «Κίτρινα Βράδια» με τον Δημήτρη Μητροπάνο, «Ένας Τούρκος στο Παρίσι» και «Νότος» με την συμμετοχή των Πυξ-Λάξ,

Στο δίσκο «Έτσι δραπετεύω από τις παρέες» συνεργάζεται με τον Lucio Battisti. Στο album αυτό συμμετέχει ο Διονύσης Σαββόπουλος, στο τραγούδι «Και Τι Ζητάω». Ακολουθούν τα soundtrack των ταινιών «Ένας κι Ένας» (2000) και «Εφάπαξ» (2001) του Νίκου Ζαπατίνα. Τελευταία προσωπική δισκογραφική δουλεία είναι το CD «Στο Αφιερώνω».

Ένα από τα πράγματα που μισούσε ο Μαχαιρίτσας ήταν οι Δευτέρες. Έλεγε «Ρε, Διονύση , δε γίνεται να τις καταργήσουμε. Από Κυριακή απόγευμα Τρίτη πρωί.» Κι όμως, ο ίδιος διάλεξε να φύγει μια Δευτέρα πρωί, 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Τώρα λοιπόν, που ξεγέλασε τις Δευτέρες και η μουσική έμεινε λίγο πιο φτωχή θα κάνει φάρσες στον Σάκη Μπουλά και τον Γιάννη Σπάθα. Εξάλλου, όταν πέθαναν οι φίλοι του, έλεγε πως αυτοί εκεί περνάνε καλύτερα, θα παίζουν τα ακόρντα τους και θα γελάνε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter