Le Monde για Τουλουπάκη: Στην Ελλάδα διώκεται μια εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

Le Monde για Τουλουπάκη: Στην Ελλάδα διώκεται μια εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

Τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης κατά της πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο περιθώριο της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε «σκευωρία» και ενώ βρίσκεται εν εξελίξει η δίκη της το Ειδικό Δικαστήριο αναδεικνύει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, φιλοξενώντας  δηλώσεις της ίδιας της Ελένης Τουλουπάκη, του δικηγόρου της Γιάννη Μαντζουράνη αλλά και του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

«Στην Ελλάδα, μία πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη. Η Ελένη Τουλουπάκη ήταν υπεύθυνη για το σκάνδαλο Novartis από το 2017, στο οποίο εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία. Από το 2019 έχει αντιμετωπίσει νομικό πόλεμο από τους αντιπάλους της. Δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας», αναφέρει το δημοσίευμα και στη συνέχεια αφιερώνει δηλώσεις της κ. Τουλουπάκη. «Επί τέσσερα χρόνια βίωσα μια πραγματική διάσχιση της ερήμου, μια προσωπική δοκιμασία», δηλώνει η Ελένη Τουλουπάκη πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς από το γραφείο του δικηγόρου της, στις 30 Ιανουαρίου», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της Le Monde και συνεχίζει ως εξής:

«Από το 2017 ο δικαστής είναι υπεύθυνος για την έρευνα της Novartis, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία κατηγορείται ότι δωροδοκούσε ανώτερους αξιωματούχους και γιατρούς για να διογκώσουν τις τιμές των φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Τότε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ακόμη και όταν οι πιστωτές (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) παρακολουθούσαν στενά τις δαπάνες της χώρας για την υγεία, η Novartis διέθετε δέκα προϊόντα σε υψηλές τιμές. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η ελληνική δικαιοσύνη, αυτές οι πρακτικές στοίχισαν στο Δημόσιο περίπου 3 δισ. ευρώ.»

«Για τον δικηγόρο της πρώην εισαγγελέως, Γιάννη Μαντζουράνη, η δίκη αυτή θα παραμείνει στα δικαστικά χρονικά της χώρας μας. Μέσω της κυρίας Τουλουπάκη στοχοποιείται η ανεξαρτησία δικαστών και εισαγγελέων και στόχος είναι στο μέλλον να μην τολμήσουν να επιτεθούν στους λεγόμενους «άθικτους», δηλαδή στους ισχυρούς του πολιτικού και οικονομικού κόσμου», επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να στρέψει την προσοχή των ψηφοφόρων σε άλλα σκάνδαλα που συνδέονται με την προηγούμενη κυβέρνηση», εκτιμά ο διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος κατηγορήθηκε από ορισμένους από τους αξιωματούχους που στοχοποιήθηκαν από την έρευνα της Novartis ότι συμμετείχε σε «συνωμοσία» για να αποκαλύψουν ότι συμμετείχαν στο σκάνδαλο και αθωώθηκε τον περασμένο Ιούνιο» καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Διαβάστε επίσης:

«Περίεργη» διάρρηξη στο γραφείο του δικηγόρου της Ελένης Τουλουπάκη

Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ράικου και Αθανασίου είχαν πιο στενές σχέσεις με Παπαγγελόπουλο από ότι εγώ

Απάλλαξαν την Τουλουπάκη από νέα εκδικητική δίωξη μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Διώκουν ξανά την Τουλουπάκη για περιστατικά που αθωώθηκε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter