Λεπέν: “Δημοσιογράφοι, είστε ανεπιθύμητοι”

Λεπέν: “Δημοσιογράφοι, είστε ανεπιθύμητοι”

Στη μαύρη λίστα της ακροδεξιάς υποψήφιας γαλλικά και ξένα ΜΜΕ

Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση, η ακροδεξιά υποψήφια για τη γαλλική προεδρία, Μαρίν Λεπέν γνωστοποίησε σε μια σειρά γαλλικά ΜΜΕ αλλά και ξένους ανταποκριτές ότι τους απαγορεύει την πρόσβαση και δημοσιογραφική κάλυψη της αποψινής εκλογικής βραδιάς στο χώρο όπου θα συγκεντρωθεί το «Εθνικό Μέτωπο» και η αρχηγός του.

Η απαγόρευση αφορά τα μέσα Street Press, Mediapart, Rue89, Charlie Hebdo, Buzzfeed, Les Jours, Quotidien, Explicite και άλλα.

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, δημοσιογράφοι των ενημερωτικών ιστότοπων Buzzfeed, Mediapart, Les Jours, Rue89, StreetPress, Politico, Bondy Blog, Explicite, Brut, Konbini, όπως επίσης του περιοδικού Politis ή της εκπομπής Quotidien του TMC κατήγγειλαν ότι δεν τους δόθηκαν διαπιστεύσεις από το ακροδεξιό κόμμα.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον ιστότοπο Mediapart, στην εκπομπή Quotidien και στον δημοσιογράφο του περιοδικού Marianne, που συνέγραψε το βιβλίο- έρευνα για τη Μαρίν Λεπέν, είχε ήδη απαγορευτεί η είσοδος στη βραδιά των εκλογών στο Ενίν Μπομόν (Πα ντε Καλαί).

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, η ομάδα σύνταξης της Libération, που δεν γνωρίζει έως αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές εάν θα αντιμετωπίσει το ίδιο μέτρο, αποφάσισε να μην πάει στη βραδιά που οργανώνει το ακροδεξιό κόμμα. Αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, που αντίκεινται στην ελευθερία της ενημέρωσης πρέπει να σταματήσουν, όπως ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις» επισήμανε από την πλευρά του σε ένα άρθρο ο Ζοάν Ιφναζέλ, αναπληρωτής διευθυντής της Libération.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης, μποϊκοτάρουμε επίσης την εκλογική βραδιά του FN» γνωστοποίησε το περιοδικό Les Inrocks στο Twitter.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter