Λέσβος: Αλαλούμ με το αρματαγωγό!

Λέσβος: Αλαλούμ με το αρματαγωγό!

Έφτασε στις 11 το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να επιβιβαστούν οι νεοαφιχθέντες στις ακτές της Λέσβου από την περασμένη Κυριακή που έφτασαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το αρματαγωγό θα μείνει στο λιμάνι για να τους φιλοξενήσει και δεν θα μεταφερθεί, ενώ ούτε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη του περιστατικού.

Δηλαδή, άλλα έλεγε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης. Τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία επίσημη και οριστική ενημέρωση. 

Ενδεχομένως η καθυστέρηση στη μεταφορά τους προς την ηπειρωτική Ελλάδα συνδέεται σειρά κυβερνητικών αποφάσεων καθώς όλα είναι στον αέρα. 

Στο μεταξύ επικρατεί ασυνεννοησία, αν όχι ανοργανωσιά από πλευράς υπουργείου. Κι αυτό γιατί ενώ το «θέμα» ήταν να φτάσει το αρματαγωγό και να μπουν μέσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν βρεθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης στο αίθριο άτυπο καταυλισμό, οι Αρχές τώρα πήραν εντολές να τους μεταφέρουν πρώτα στο αστυνομικό τμήμα!

Παράλληλα μετά τις 11 έφτασαν και τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν από τις 6 το πρωί της Κυριακής στη Σκάλα Συκαμνιάς! Οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν στο λεωφορείο και δεν τους διανέμεται φαγητό, γιατί οι μερίδες είναι μόνο για εκείνους που βρίσκονται ήδη στο λιμάνι και οι οποίοι τη νύχτα κοιμήθηκαν σε πούλμαν εντός του περιφραγμένου χώρου!

Αυτοί που έμεναν στο λιμάνι είχαν καταγραφεί, εκείνοι από τη Συκαμνιά όχι. Έλα όμως που πρέπει να γίνει και η ταυτοποίηση με τα δακτυλικά αποτυπώματα. Έτσι τώρα βαν της Αστυνομίας παίρνει 15 άτομα τη φορά για την ταυτοποίηση.

Θυμίζουμε ότι μετά τις αφίξεις που ανέμεναν οι αρχές στις ακτές λόγω των συγκρούσεων που μαίνονταν στο Ιντλίμπ της Συρίας και το «άνοιγμα» των συνόρων από πλευράς Ερντογάν, μπλόκα στήθηκαν στη Μόρια, με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί οι νέες αφίξεις να μην πάνε στο ΚΥΤ Μόριας λόγω υπερπληθυσμού.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει αναστείλει για ένα μήνα την προστασία σε αιτούντες άσυλο. Συνεπώς οι νεοαφιχθέντες δεν μπορούν να κάνουν αίτημα ασύλου.

Πηγή: stonisi.gr



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter